Samsun'da ki resmi törene Akşener katılmadı

Samsun'da ki resmi törene Akşener katılmadı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı olan ve Atatürk'ün başlattığı mücadele'nin bayram olarak kutlandığı 100. yıl kutlamalarına Meral Akşener katılmadı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğine başlatılan "Kurtuluş mücadelesi" nin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü anma "Gençlik ve Spor Bayramı" Devlet'in zirvesinin ve Siyasi partilerin katılımı ile Samsun'da büyük bir coşku ile kutlandı.

Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a ayak bastığı gün (19 Mayıs 1919) Bayram olarak kutlanıyor. 

Bu yıl bir başka öneme sahip olan 19 mayıs milli mücadelenin başlamasının 100. yılı olması sebebiyle büyük bir coşku ve törenle kutlandı.

erdogan-siyasetcafe-007.jpg

Törenlerin merkezi Atatürk'ün samsuna ayak bastığı "Tütün İskelesi" oldu.

RESMİ TÖREN

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100.üncü yılı kapsamında Samsun, Tütün İskelesi önünde resmi tören düzenlendi.

kilicdaroglu-siyasetcafe-004.jpg

DEVLETİN ZİRVESİ ORADAYDI

Milli mücadelenin 100. yılı törenlerine Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin aralarında bulunduğu yoğun bir katılım oldu.

kilicdaroglu-siyasetcafe-005.jpg

AKŞENER KATILMADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise törenlere katılmadı. Devlet'in ve Siyaset'in zirvesinin bir araya geldiği 100. yıl kutlamalarında gösterilen birlik ve beraberlik mesajına ve siyasilerin aynı karede yer almalarına rağmen Akşener orada bulunmadı. 

Meral Akşener'in Devlet ve Siyaset protokolunun dışında kalarak Samsun'da Parti toplantısı yapacağını ve iftar yemeği vereceğini açıklaması büyük tepki aldı.

3234.jpg

KIZGIN DEMİR SOĞUDU

Gergin günlerin yaşandığı siyasette Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile diğer siyasi parti Genel Başkanları'nın bir araya gelmesi "Kızgın demir soğudu" diye yorumlandı.

 

kemal-siyasetcafe-002.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.