20 bin sözleşmeli öğretmen alımında sözlü sınav yerleri belli oldu

20 bin sözleşmeli öğretmen alımında sözlü sınav yerleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından farklı branşlarda alımın yapılacağı 20 bin sözleşmeli öğretmen için ön başvuru sonuçları belli olmuştu. Ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen için sözlü sınavın yapılacağı yerler de açıklandı.

Farklı branşlarda 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak olan Milli Eğitim Bakanlığı, ön başvuruların sonuçlanmasının ardından mülakat yerlerini de açıkladı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ile Bakanlığın internet sitesinden mülakat yerlerini öğrenebilecek. 

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Sözlü sınavda 60 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecekler. Sözleşmeli öğretmen adayları, en fazla 20 eğitim kurumu için tercih yapabilecekler.

Tercihler, aynı şehir ya da farklı şehirlerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen önceliğe göre yapılabilecek. Adayların ayrıca, tercihleri herhangi bir il ya da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne onaylatmaları gerekiyor.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yayınlanan başvuru takvimine göre, sözlü sınavlar, 12-30 Haziran’da yapılacak ve sonuçlar 4 Temmuz’da açıklanacak. Mülakat sonuçlarına ilişkin itirazlar ise 8-10 Temmuz’da alınacak, 16 Temmuz’da da sonuçlandırılacak.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.