3. Havalimanı ne zaman açılacak?

3. Havalimanı ne zaman açılacak?

İstanbul’un 3. Havalimanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 3. Havalimanının ne aşamada olduğu ve ne zaman biteceği ise merak konusu oldu. İşte ayrıntılar;

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üçüncü havalimanı inşaatının yüzde 71’inin tamamlandığını duyurdu.

3. Havalimanı inşaatını inceleyen Genel Müdür Funda Ocak, sosyal meyde hesabından havalimanı inşaatının son durumu hakkında fotoğraf ve bilgi paylaştı. Bitirildiğinde ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli terminal ve 2 pistten oluşacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nı 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete girecek.

Şu anda havalimanında, hem iç hem de apron sahasında aralıksız süren çalışmalar sonucu yolcu köprülerinin montajları, ana terminal binasının dış cam ve çatı montajları devam ediyor.

3. Havalimanına ilişkin konuşan Funda Ocak, “Cumhuriyet tarihinin en büyük vizyon projelerinden biri olan İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunduk. Teknik kadro ve emekçilerin gece gündüz demeden gösterdikleri üstün gayretle inşaat seviyesi yüzde 71’e ulaşmış durumda. Dünyanın gözünü kamaştıran bu büyük eser inşallah planlanan sürede bitirilecek. Emeği geçenlere çok teşekkürler” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.