360 camisi olan ilçeye bir büyük cami daha yapılıyor

360 camisi olan ilçeye bir büyük cami daha yapılıyor

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde dev bir cami ve külliye yapılıyor. Doğu Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi olacak yapının inşaatı devam ediyor.

Türkiye'deki cami sayısının sürekli tartışıldığı ve fazla olduğu iddiaları gündemdeki yerini korurken, Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki cami ve külliye inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor.

 

ortahisar-1.JPG

 

DOĞU KARADENİZ'İN EN BÜYÜK CAMİSİ OLACAK

Yapımı devam eden cami ve külliye Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesi'nde ve denize hakim bir noktada yükseliyor. Cami ve külliye 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa ediliyor.

7 bin 700 kişinin aynı anda ibadet edebileceği kompleksin ana kubbesi 42 metre yüksekliğinde ve 22 metre çapında olacak, cami 24 pencereyle aydınlatılacak.

Yaklaşık 77 metre yüksekliğinde 4 minaresinde 12 şerefe bulunacak camideki toplam 6 bin 100 metrekare namazgah alanında yaklaşık 7 bin 700 kişi aynı anda ibadet edebilecek.

İbadethanelerin yanı sıra bin kişilik konferans salonu, İslami kültür merkezi, aşevi, derslik, iş ve sanat atölyesi, sosyal hizmet odası, şadırvan, kapalı otopark, gasilhane ve morg gibi alanların yer alacağı eserin,  yaklaşık 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başladığını söyledi.

 

CAMİ İNŞAATININ TEMELİ ÇÖKMÜŞTÜ

Yapımına 2018 yılında, önceki AK Partili belediyenin döneminde başlanan caminin inşaatında geçtiğimiz yıl çökme meydana gelmişti. Avlusunun temeli çöken caminin inşaatında çalışan 2 işçi, altında kaldıkları enkazdan yaralı olarak çıkarılmıştı.

İLÇEDE 360 CAMİ VAR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki "Camiler" başlığı altında yayınlanan bölümde, Trobzon/Ortahisar'da 360 adet caminin olduğu görülüyor.

 

İLÇE NÜFUSU 328 BİN

361. caminin yapıldığı Ortahisar'ın nüfusu 2019 yılı sayımına göre 328 bin 457

TÜİK verilerine göre, ilçe nüfusu 161.085 erkek ve 167.372 kadından oluşmaktadır.
Yüzde olarak ise: %49,04 erkek, %50,96 kadındır.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum