5 milyon kişinin kişisel verilerini ele geçiren şahıs tutuklandı

5 milyon kişinin kişisel verilerini ele geçiren şahıs tutuklandı

Trabzon'da uluslararası bilişim suçlarına karıştığı iddia edilen yaklaşık 5 milyon kişinin kişisel bilgilerini ele geçiren M.K. (22) tutuklandı.

Trabzon Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ​Türkiye üzerinden erişim engeli olan internet sitesinin sanal özel ağ kullanıp, yurt dışı bağlantısı sağlayarak, birçok kişinin kredi ile banka kartlarını ve kimlik bilgileri ve kişisel bilgilerini kopyaladıklarını belirledi.

Konu ile ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, internet sitesinin yöneticisinin M.K. adlı 22 yaşında bir kişi olduğunu belirledi. Şüpheli, belirlenen adrese düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, evde yapılan aramada ele geçirilen bilgisayar, harddisk ve flaş bellek kartlarında yaklaşık 5 milyon kişiye ait mail hesabı ve şifresi, sosyal medya hesabı, nüfus cüzdan fotokopileri ile mail hesaplarından alınmış hesap ekstreleri ele geçirildi.

M.K., polis merkezindeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'Banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, nitelikli dolandırıcılık, bilişim yoluyla hırsızlık, kişisel verilerin hukuka aykırı yollarla ele geçirilmesi' suçundan tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.