6'lı Masa'da yeni gerilim! Meral Akşener'den CHP kurmaylarına hakaret

6'lı Masa'da yeni gerilim! Meral Akşener'den CHP kurmaylarına hakaret

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP kurmaylarına karşı öfkeli olduğu ve bu öfkenin 6'lı Masa'da gerilim yarattığı öğrenildi.

Seçim süreci içerisinde yer alan Türkiye'de Cumhur İttifakı ile 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayları karşı karşıya gelecek. Fakat 6'lı Masa'nın adayı henüz netleşmedi.

Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Basri Yalçın, bugünkü köşe yazısında Meral Akşener ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Yazar, ''Öfkenin de ötesinde. Akşener, CHP kurmaylarına bildiğiniz hakaret ediyor.'' dedi.

 

İşte Hasan Basri Yalçın'ın yazısından öne çıkanlar...

 

'Aslında öfke ifadesi hafif kalıyor. Öfkenin de ötesinde. Akşener, CHP kurmaylarına bildiğiniz hakaret ediyor. Bu durum masayı devirme ihtimalini en azından henüz içermiyor olabilir ama kendisini o kadar keskin ifadelerle bağlıyor ve bu ifadelere rağmen o kadar cevap alamıyor ki, sonuç itibarıyla hem kendisini hem partisini hem de masayı çok zor durumda bırakacak gibi.
Neresinden bakarsanız bakın, kötü bir siyaset ve kötü bir söylem. Ama anladığım kadarıyla Akşener kendince bunu makul görüyor ve haklı olduğunu düşünüyor. Çünkü bu zamana kadar birçok denemesi boşa çıktı.

Masanın CHP'den sonra en büyük partisi olduğu için kendinin söz hakkı olduğunu düşünüyor. Siyaset yapmanın gereği de budur. Eğer etkili olamayacaksanız dükkânı kapatmak gerekir. Ancak CHP masayı baştan itibaren öyle kurdu ki, İYİ Parti diğer küçük partilerle eşitlendiği gibi etki alanı da sınırlanmış oldu. CHP ve Kılıçdaroğlu asıl aktör haline dönüştü. İyi Parti bir payanda olmaktan çıkıp belirleyici bir aktöre dönüşmek için aday isimleri ortaya attı. Tartışma yaratmaya çalıştı. Anketler sızdırdı. Hatta çokça bel altı vurdu.

Ancak CHP'nin kurgusu işlediği ve zaman daraldığı sürece İyi Parti konumlandığı noktadan sıyrılamadı. CHP söylenen sözleri görmezden gelerek ittifak adı altında kendi gemisini yürütmeyi başardı.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.