800 bin sürücü için sayılı günler kaldı! Yaptırmayana 1.083 TL ceza kesilecek

800 bin sürücü için sayılı günler kaldı! Yaptırmayana 1.083 TL ceza kesilecek

Milyonlarca ticari araç sürücüsü için zorunlu hale getirilen psikoteknik test için rapor almayan sürücülere 1.083 TL ceza uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ticari araç kullananlar için zorunlu hale gelen psikoteknik test için tanınan süre doluyor.

Ocak ayında uygulanmaya başlaması beklenen ancak tanınan ek süre ile 26 Haziran'a sarkan Psikoteknik Muayene ve Değerlendirme Raporu zorunluluğu kapsamında raporu bulunmayan araç sürücülerine söz konusu tarih itibariyle yaptırım uygulanacak.

 

TÜRKİYE'DE 800 BİN SÜRÜCÜNÜN RAPORU YOK

 

Türkiye'de ticari araç kullanımı için gerekli olan SRC belgesine sahip 2,2 milyon araç sürücüsü bulunuyor. SRC belgeli 1,4 milyon kişi psikoteknik raporunu almak için başvuruda bulunurken 800 bin kişinin ise henüz rapor için başvuruda bulunmadığı belirtiliyor.

 

1.083 TL CEZASI VAR

 

26 Haziran'da başlaması planlanan psikoteknik denetimleri kapsamında ticari yük, eşya ile yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin bedeni ve psikolojik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren raporu almayan sürücülere 1.083 TL ceza uygulanacak.

 

TRAFİKTEN MEN EDİLİYOR

 

Psikoteknik Muayene ve Değerlendirme Raporu testlerinden geçemeyenler ise riskler ortadan kalkana kadar ticari araç kullanmaktan men ediliyor. 90 günlük sürenin ardından yeniden psikoteknik raporu için testlere tabi tutuluyor. Zorunlu hale getirilen belge için istenen ücret 170 TL.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.