"ABD Atilla'ya Karşı" davasında karar 2018'e kaldı

"ABD Atilla'ya Karşı" davasında karar 2018'e kaldı

Atilla ile ilgili son sözü söyleyecek olan 12 kişilik jüri heyeti kararını 3 Ocak 2018'de verecek.

Manhattan Federal Mahkemesi'nde 20'inci gününe giren "ABD Atilla'ya Karşı" davasında, jüri üyeleri üçüncü kez Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla için kararını vermek üzere toplandı ancak görüşmelerden bugün de bir karar çıkmadı. Jüri heyeti, İran'a yönelik ambargoyu delmekle suçlanan Atilla için karar vermek üzere 3 Ocak 2018'de tekrar bir araya gelecek.

 

 İşte son seçim anketi! İYİ Parti’nin asıl rakibi belli oldu

 

 

HAKAN ATİLLA HAKKINDA 6 AYRI SUÇLAMA

 

ABD’nin İran’a uyguladığı ambargoyu delme, bankacılık sahtekarlığı, kara para aklama, ABD yasalarını delmek için işbirliği yapıp komplo kurma, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamalarını defalarca işleme suçlamaları ile karşı karşıya olan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla hakkında 6 ayrı suçlama bulunuyor.

 

CHP'nin kalesinde deprem: Sırada Alper Taşdelen var!

 

Atilla ile ilgili son sözü söyleyecek olanlar ise 12 kişilik jüri heyeti...

 

JÜRİ ÜYELERİ MAHKEMEYİ ŞAŞIRTTI

Jüri üyelerinin kesin kararlarını vermeden önce ABD'nin İran'a yönelik ambargo kararını içeren "Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası"nın (IEEPA) üçüncü unsurunu sordu. Jürinin talebi bugün yerine getirildi ve üçüncü unsurla ilgili detaylar jüriye iletildi. Jürinin detayları dikkatlice incelediği ve notlar aldığı bildiriliyor. Yargıç Berman, jüri üyelerinin kara para aklamaya ilişkin düzenlemeler hakkında art arda notlar gönderdiğini aktardı. Jüri üyeleri ayrıca “yardım ve yataklık” kavramı hakkında da bilgi istedi. Hakim, savunma avukatları ve savcılar, bu jüri notunun fazla detaylı olduğu konusunda hemfikir oldular. Savcı, “İki (hukuki) teori arasındaki farkın açıklanmasını isteyen bir jüri heyetini hiç görmemiştim” şeklinde konuştu.

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.