İşte son seçim anketi! İYİ Parti’nin asıl rakibi belli oldu

İşte son seçim anketi! İYİ Parti’nin asıl rakibi belli oldu

MetroPOLL Araştırma şirketi tarafından yapılan seçim anketinin sonuçları açıklandı. Ankette sürpriz sonuçlar çıktı ve İyi Parti’nin asıl rakibi de belli oldu. İşte haberin ayrıntıları;

Metropoll Araştırma Şirketinin kurucusu Özer Sencar sosyal medya hesabı üzerinden yeni kurulan Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti'ye oy verenlerin eğilimlerini açıkladı.

Metropoll’un kurucusu Özer Sencar, Ekim ve Kasım ayı araştırmalarına göre İYİ Parti'ye yönelen oyların yüzde 33'ünün Cumhuriyet Halk Partisi’nden,  yüzde 26'sının Milliyetçi Hareket Partisi'nden yüzde 18'inin ise AK Parti'den ve yüzde 23'ünün kararsız ve diğer partilerden geldiğini kaydetti.

İşte Özer Sencar'ın paylaşımları şöyle:

Ekim ve Kasım ayı araştırmalarına göre İYİ Parti'ye oy vereceğini söyleyenlerin %44'ü kendisini Milliyetçi, %26'sı Atatürkçü-Laik, %16'sı Muhafazakar-Dindar ve %9'u Solcu-Sosyal Demokrat olarak tanımlıyor. Bu sonuçlar İYİ partinin daha çok CHP'nin rakibi olduğunu gösteriyor.

Ekim ve Kasım ayı sonuçlarına göre İYİ Partiye yönelen oyların %33'ü CHP'den, %26'sı MHP'den %18'i AK Partiden ve %23'ü kararsız ve diğer partilerden geliyor. Bu sonuçlar İYİ partinin asıl rakibinin AK parti ve MHP değil CHP olduğunu açıkça gösteriyor. Şimdilik sonuçlar böyle...

sencar.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.