ABD, İngiltere ve Almanya Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemiyor! İmamoğlu'nu destekliyorlar

ABD, İngiltere ve Almanya Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemiyor! İmamoğlu'nu destekliyorlar

Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya gezisine ilişkin köşesinde değerlendirmelerde bulundu. 

Abdulkadir Selvi, ABD, İngiltere ve Almanya'nın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmadığını iddia ederken cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorlar ifadelerini kullandı.

 

İşte Abdulkadir Selvi’nin o yazısı;

 

'Kılıçdaroğlu ile Rifkin’in anlaşmasına dönecek olursak, ABD, İngiltere ve Almanya Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağını düşünüyorlar. Kılıçdaroğlu yerine Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorlar. Kılıçdaroğlu’nun başka ülkelere değil, özellikle bu üç ülkeye gitmesinin nedeni de o.

Kılıçdaroğlu’nun günler öncesinden ilan ettiği 3 Aralık tarihli toplantı Rifkin’in gölgesinde kalmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere herkes ithal danışman üzerinden Kılıçdaroğlu’na yükleniyor. Rifkin’in, binlerce dolar almasına rağmen İstanbul’daki toplantıya gelmemesi eleştiri konusu olmuştu. Ama ne denilirse denilsin, hangi eleştiri getirilirse getirilsin, Kılıçdaroğlu, Rifkin’den vazgeçmemekte kararlı. Çünkü Kılıçdaroğlu, Batılı başkentlerin vetosunu Rifkin’le aşmakta kararlı. O nedenle cumhurbaşkanı adaylığını garanti altına alana dek Rifkin’le çalışacak.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.