ABD'den flaş papaz açıklaması! Serbest bırakılacak

ABD'den flaş papaz açıklaması! Serbest bırakılacak

Amerika Birleşik Devleti’nden Papaz Brunson ile ilgili yeni bir açıklama daha yapıldı ve dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Türkiye – ABD arasında yaşanan krizde sular durulmuyor. İşte haberin ayrıntıları;

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile dün bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo bu sabah yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Pompeo, "Türkiye'deki tutuklu ABD'lilerin önümüzdeki günlerde serbest bırakılmasını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Papaz Brunson davası sonrasında Türkiye’ye yönelik yaptırımlar ABD ile Türkiye arasında tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. ABD’nin iki bakana yaptırım kararı almasının ardından dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo Singapur’da bir araya gelmişti. Pompeo bugün o görüşmenin ardından basına konuştu.

Pompeo, görüşmenin yapıcı geçtiğini söylerken, Türkiye’de tutuklu bulunan Amerikalıların “önümüzdeki günlerde” serbest bırakılacağını umut ettiğini vurguladı.

Pompeo, “Mevkidaşımla dün yapıcı bir görüşme gerçekleştirdim. Brunson’ın serbest bırakılmasının ve ABD’ye dönmesinin zamanının geçtiğini ve Türkiye’deki diğer tutukluların da serbest bırakılması gerektiğini söyledim” dedi. Pompeo, “Umut ediyorum ki önümüzdeki günlerde bunlar gerçekleşecek" dedi.

Dünkü toplantı sonrasında Çavuşoğlu, “Elbette bütün sorunların tek bir toplantıda çözülmesini bekleyemezsiniz. Fakat önümüzdeki dönemde birlikte çalışmaya ve yakın iş birliği yaparak diyaloğu sürdürme kararı aldık” demişti.

siyasetcafe.com

feto-006.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.