'ABD'nin gerçek, çirkin yüzünü görmek Türkiye'nin ve Türk milletinin en büyük kazancıdır!'

'ABD'nin gerçek, çirkin yüzünü görmek Türkiye'nin ve Türk milletinin en büyük kazancıdır!'

Aziz Üstel, PKK'nin kısa tarihini anlatarak Öcalan'ın Türkiye düşmanı ya da Türkiye'nin güçlenmesin den korkan başta ABD olmak üzere kimi Batılı ülkelerden destek almaya başlamasını, 'Bunlar Türkiye'yi üzmüyor, hüzün ve mutluluk veriyor' diye yazdı.

Aziz Üstel, Star gazetesindeki köşesinde PKK'nin kısa tarihini anlatarak kurucusu Abdullah Öcalan'ın Türkiye düşmanı ya da Türkiye'nin güçlenmesin den korkan başta ABD olmak üzere kimi Batılı ülkelerden destek almaya başlamasını, "Bunlar Türkiye'yi üzmüyor, öteden beri bildiklerinin kanıtlanmasından dolayı hüzünle karışık bir mutluluk duyuyordu." diye değerlendirdi.

 

Aziz Üstel, ABD-Türkiye ilişkilerinde Devlet Bahçeli'nin belirttiği gibi bir dönüm noktasına gelindiğini vurgulayarak "Ebedi ve ezeli dost-stratejik ortak gibi etiketler yapıştırdığımız ABD'nin gerçek, çirkin yüzünü görmek Türkiye'nin ve Türk milletinin en büyük kazancıdır!" saptamasını yaptı.

 

Türkiye'yi eskiden olduğunca gene kuklası yapmak isteyen Washington, önce PKK'yı kendine yandaş seçerek, "Türkiye'nin gelip ne istersen yapmaya hazırım sen yeter ki şu PKK belasından kurtar beni!" demesini beklediğini, bu olmayınca PKK'nın ahtapot kollarından biri YPG'ye her türlü desteği vermeye başladığını ve yine Türkiye'nin tıpış tıpış gelip "Ben ettim sen etme!" diyeceğini beklediğini ama boşuna beklediğini yazan Üstel,  "Derken, bir başka taşeron örgüt, Ermenistan, Azerbaycan'a saldırdı. Ermenistan'ın da PKK'dan hiç bir farkı yoktu: Ha Apo ha Paşinyan! Amerikan'ın kuduz köpekleri. Ama Türkiye'nin geliştirdiği SİHA'larla İHA'lar işin içine girince Ermenistan darmadağın oldu! Ah Erdoğan ah! Her şey omun başının altından çıkıyordu!" dedi.

Üstel, "Aslında bütün bunlar hayırlı gelişmeler. Türkiye sonunda ABD'nin ne olduğunu ve ona hiç bir zaman güvenemeyeceğini tam anlamıyla anladı! Bundan böyle de ona göre davranacak..." diye yazısını bitiriyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.