Abdulhamit Gül’den Meral Akşener’e: “Darbeciler ne zaman Mehmetçik oldu?”

Abdulhamit Gül’den Meral Akşener’e: “Darbeciler ne zaman Mehmetçik oldu?”

31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimler öncesi Gaziantep’te vatandaşla buluşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Meral Akşener’in ‘Mehmetçik cezaevinde’ sözlerine tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yerel seçimler öncesi Gaziantep’te bir restoranda kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Gül, burada yaptığı konuşmada IMF ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“SEÇİMLERE KARIŞMAYAN BİR IMF KALMIŞTI”

Abdulhamit Gül yaptığı konuşmada, ‘Türkiye’de seçimlere karışmayan bir IMF kalmıştı’ dedi ve, ‘Bugün onlar da bir şeyler yapmaya başladı, bakalım daha kimler tweet atacak?’ ifadelerini kullandı. Gül, kim ne yaparsa yapsın son sözün millet tarafından söyleneceğini belirtti.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması, kentlerin daha da güzelleşmesi gibi konularda sivil toplum örgütlerine önemli görevler düştüğünü belirten Abdulhamit Gül, her sivil toplum kuruluşunun millet-devlet kaynaşması için kendi alanında çaba gösterdiğini, Gaziantep’in her konuda olduğu gibi sivil toplum kuruluşları açısından da örnek olduğunu söyledi.

“KİM KİMİNLE HAREKET EDİYOR, ORTAYA ÇIKTI”

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber, kimin kimle birlikte hareket ettiğinin de ortaya çıktığını aktaran Abdulhamit Gül, Cumhur İttifakı’na gereken desteği vererek, sırtını terör örgütüne yaslayanları sevindirmeyeceklerini söyledi.

MERAL AKŞENER’İN SÖZÜNE TEPKİ: “CEZAEVİNDE OLANLAR, F-16’LARLA İNSANLARIMIZI ÖDLÜRENLERDİR“

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Mehmetçik cezaevinde’ sözünü hatırlatan Abdulhamit Gül, ‘Ne zaman darbeciler Mehmetçik oldu? Onlar haindir, onların adını Mehmetçik’imizin adıyla yan yana getiremezsin. Ülkede bir darbe girişimi yaşanmıştır, hangi meslek grubu olursa olsun, bu hainler yargı önüne çıkacaktır’ dedi. Cezaevinde olanların F-16 ile insanlarımızı öldürenler olduğunu vurgulayan Abdulhamit Gül, ‘İnsanlarımızı şehit eden Mehmetçik değil, darbecilerdir. Bugün bu dili kullananlar, sırtını bunlara güvenip yaslayanlar, milletimizden en büyük yanıtı alacaktır’ şeklinde konuştu.

YENİ ZELANDA BAŞBAKANI JACINDA ARDERN’E ÖVGÜ

Yeni Zelanda’da 50 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırısının ardından, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in, Cuma günü ezanı canlı yayında yayınlatması ve ülkedeki kadınlardan başörtüsü takmasını istemesini takdirle karşıladığını söyleyen Abdulhamit Gül, batılı siyasetçilerin Yeni Zelanda’daki bu gelişmeleri örnek alması gerektiğini aktardı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.