Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun açıklamalarını TV'den canlı yayında öğrendi

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun açıklamalarını TV'den canlı yayında öğrendi

Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yol haritasını duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını, TV'den canlı yayında öğrendiğini söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yerel seçimlerde İstanbul için yeniden 'yola çıktığını' duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun herkes gibi TV’den canlı yayında öğrendiğini yazdı.

Selvi bugünkü yazısında, İmamoğlu’nun dünkü açıklamalarını analiz ederek yol haritasını kaleme aldı.

“Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçti mi? Hayır. Sadece önceliği değişti. ‘Ben bir koltuğa değil, bir misyona talip oldum’ sözleriyle bunu ortaya koydu” diyen Selvi, İmamoğlu’nun genel başkanlık için Özgür Özel’in ismini örnek vermesini de şöyle değerlendirdi:

“Böylece yeni sürecin denklemi ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’na karşı Özgür Özel’i destekleyecek. Hedef CHP Genel Başkanlığı’nda Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Ekrem İmamoğlu.”

 

İmamoğlu’nun “CHP’nin tarihini bilen, geçmişi temiz evlatları vardır” sözünün, Kılıçdaroğlu’nun, “Geçmişi temiz birisi çıksa hemen bırakırım” sözüne bir yanıt olduğunu ifade eden Selvi, ayrıca şu görüşlerini aktardı:

 

“İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır sözünün bir de Ekrem İmamoğlu’na uyarlanmış bir yanı var. İmamoğlu, İstanbul’u kazanırsa CHP Genel Başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı hedefine daha kolay ulaşacağını düşünüyor. İstanbul’u kaybederse hepsini kaybedeceğini biliyor.”

 

Selvi yazısında şunları da kaydetti:

 

"Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasını herkes gibi TV’den canlı yayında öğrendi. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında en son Ahlatlıbel’deki görüşmeden sonra ipler koptu. İmamoğlu, memleketi Tunceli’den Kılıçdaroğlu’nu cep telefonundan aradı ama Kılıçdaroğlu telefonu açmadı. “Cebinizi aradım ama cevap vermediniz. Evin numarasını da çevirdim” dedi. Kameralar önünde, canlı yayında zoraki bir görüşme yapmışlardı.

Siyasi geleneğe göre Ekrem İmamoğlu’nun bu açıklamayı yapmadan bir gün önce Kılıçdaroğlu’nu arayıp bilgilendirmesi gerekiyordu. Ama ikisi arasında köprüler atıldığı için bu mümkün olmadı."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.