Abdülkadir Selvi'den bomba yazı: Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı olmak istiyor!

Abdülkadir Selvi'den bomba yazı: Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı olmak istiyor!

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önünün kesilmek istendiğini gören Ekrem İmamoğlu'nun, CHP Genel Başkanlığı'na yöneldiğini iddia etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'yle ilgili kulis bilgilerine yer verdiği yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni bir stratejiye yöneldiğini ileri sürdü.

Selvi, "Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önünün kesilmek istendiğini gören İmamoğlu’nun, CHP Genel Başkanlığı’na yöneldiği ifade ediliyor" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'İmamoğlu, rotayı CHP Genel Başkanlığı’na mı çevirdi' başlığıyla yayımlanan yazısında 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunun muhalefet açısından yakıcı bir soruna dönüşeceğinin görüldüğünü söyledi.

Cumhur İttifakı'nın adayının belli olduğunu hatırlatan Selvi, "Terazi şaşar ancak Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı konusunda en ufak bir şaşma olmaz. O nedenle Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı için başka birini düşündüğü, yok son anda parlamenter sisteme dönüp, yerine başkasını aday göstereceği yönündeki yorumların bir karşılığı yok. En azından Erdoğan’ın nezdinde" diye yazdı.

Selvi, yerel seçimlerin kazanılmasıyla birlikte muhalefette umutların arttığını, rekabetin kızıştığını belirterek "O nedenle cumhurbaşkanı adaylığına soyunan çok ama şimdilik isim yok" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok kritik iki hamle yaptığını dile getiren Selvi, bunları "Cumhurbaşkanı adayı olduğu mesajını verdi", "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerinin çok öne çıktığı bir dönemde belediye başkanlarının adaylığına sıcak bakmadığını söyledi" olarak sıraladı.

 

Selvi, şöyle devam etti:


"Kılıçdaroğlu bu hamlesiyle hem kendi isminin öne çıkmasını sağladı, hem de Yavaş ve İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı rekabetine girmesinin önünü kesti. Doğru bir hamle yaptı.

 

İMAMOĞLU GENEL BAŞKANLIĞI'MI İSTİYOR?

 

Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki en kritik soruyu Ekrem İmamoğlu’nun tavrı oluşturuyor. İmamoğlu, 23 Haziran’da İstanbul seçimlerini ikinci kez kazandığı andan itibaren kendini doğal cumhurbaşkanı adayı olarak görüyor. Kılıçdaroğlu’nun bütün hamlelerinin temelinde ise İmamoğlu’nu aday yapmama yatıyor.

Kılıçdaroğlu’nun tavrı karşısında İmamoğlu’nun da yeni bir stratejiye yöneldiği söyleniyor. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önünün kesilmek istendiğini gören İmamoğlu’nun, CHP Genel Başkanlığı’na yöneldiği ifade ediliyor.

İmamoğlu, 'Beni cumhurbaşkanı adayı yapmazsanız CHP Genel Başkanlığı’na oynarım' diye güç gösterisi mi yapıyor? Yoksa cumhurbaşkanı adayı yapılmayacağını gördü, birinci adım olarak CHP Genel Başkanlığı’nı ele geçirip, bir sonraki seçime mi hazırlanıyor? Bu soruya bu aşamada net bir yanıt vermek mümkün değil. Ama ben İmamoğlu’nun birinci önceliğinin cumhurbaşkanı adaylığı olduğunu düşünüyorum. CHP Genel Başkanlığı’nı hem koz olarak kullanabilir, hem de cumhurbaşkanı adaylığı öncesinde ele geçirilmesi gereken kale olarak görebilir.

73 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında 51 yaşındaki İmamoğlu’nun gençliği bir avantaj. Yani önce CHP genel başkanı, bir sonraki seçimde ise cumhurbaşkanı adayı olmayı bekleyebilir.

Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkanların en önemli kozlarından biri şu: 'Cumhurbaşkanı adayı olursa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa etmesi gerekir. Bu da İstanbul Belediyesi’nin AK Parti’nin eline geçmesi demektir' diyorlar.

Aynı tez CHP Genel Başkan adaylığı konusunda karşısına çıkıyor. 'Belediyeyi AK Parti’ye teslim edip Ankara’ya gelme' diyorlar.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.