Abdulkadir Selvi'den gündemi sarsacak Büyükanıt sorusu: Neden yargılanmadı?

Abdulkadir Selvi'den gündemi sarsacak Büyükanıt sorusu: Neden yargılanmadı?

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt ile ilgili çarpıcı bir değerlendirme geldi.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ve e-muhtıra ile meşru hükümeti darbe ile tehdit eden Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt ile ilgili Abdulkadir Selvi'den çarpıcı bir değerlendirme geldi.

Selvi, Büyükanıt’ın yargılanmamasına değinerek "Yaşar Büyükanıt niye yargılanmadı? Muhtıra veren Büyükanıt’a devlet övünç madalyası neden verildi? Altına zırhlı Mercedes neden çekildi" diye sordu.

Kamuoyunda e-muhtıra olarak bilinen 27 Nisan 2007 tarihli bildiriye ilişkin soruşturma, dosyanın tek şüphelisi olan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın hayatını kaybetmesinin ardından kapatıldı. ‘Soruşturma ve kovuşturma yapma olanağı kalmadığı’ gerekçesiyle takipsizlik verildi.

Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı ve hala "sır" olarak nitelendirilen Dolmabahçe görüşmesinin de aralarında bulunduğu birçok olayla anıldı. Büyükanıt, ölünce "sırlarını da beraberinde götürdü."

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbelere karşı büyük mücadele verdiği görüşünü dile getirirken 27 Nisan’da e-muhtıra veren 25. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın neden yargılanmadığını sordu.

 

 

Selvi, şunları yazdı:

 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan darbelere karşı büyük mücadele verdi. 15 Temmuz’da darbeyi püskürten lider olarak tarihe geçti. 12 Eylül’cüler ve 28 Şubat’çıların yargılanmasını sağladı. Darbelerin yasal dayanağı olarak gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesini değiştirip, Yüksek Askeri Şura ve Milli Güvenlik Kurulu’ndaki asker-sivil dengesini kurdu. Demokratikleşmede tarihi bir adım olan Genelkurmay’ın Milli Savunma’ya bağlanmasını sağladı.

Çok büyük işlere imza attı. Ama 27 Nisan’da muhtıra veren dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt yargılanmadı.

Erdoğan’ın darbelere karşı mücadelesi ne zaman gündeme gelse, “Yaşar Büyükanıt niye yargılanmadı? Muhtıra veren Büyükanıt’a devlet övünç madalyası neden verildi? Altına zırhlı Mercedes neden çekildi” sorusu gündeme geliyor." 


 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.