Abdullah Gül’e suikast iddiasını yazmıştı: Talat Atilla Milliyet’ten kovuldu

Abdullah Gül’e suikast iddiasını yazmıştı: Talat Atilla Milliyet’ten kovuldu

Abdullah Gül’e suikast haberini yazan Milliyet yazarı Talat Atilla Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal tarafından kovuldu.

ÇOK ÜST DÜZEY BİR İSMİN TELEFONU ETKİLİ OLDU

Abdullah Gül’e suikast iddiasını yazan gazeteci yazar Talat Atilla Milliyet’ten kovuldu. Milliyet kulislerinden gelen bilgiye göre karar, “çok üst düzey bir isimden telefon” alan Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal tarafından verildi.

ABDULLAH GÜL’ÜN ÖLÜMDEN UCUZ KURTULDUĞUNU YAZMIŞTI

Talat Atilla, 28 Ocak tarihli yazısında, Abdullah Gül hakkında çok ciddi bir iddiayı gündeme getirmişti. Atilla, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kısa süre önce gerçekleştiği söylenen bir "suikast" iddiasını kaleme almış ve Hayrunnisa Gül'ün, eşinin hareketlerinden şüphelenerek son anda gösterdiği refleks ile Abdullah Gül'ün “ölümden ucuz kurtulduğu”nu belirtmişti. Talat Atilla'nın yazısı ertesi gün Milliyet'in internet sayfasından kaldırılmıştı.

KLİMA DEĞİŞİKLİĞİNİ ABDULLAH GÜL DE KABUL ETTİ

Abdullah Gül tarafından yapılan ve internet sitesine konulmayan açıklamada ise, Gül suikast iddiasına neden olan klima değişikliğini reddetmemişti. Araçtaki klimadan kaynaklanan sorun için anlaşmalı servis dışında yaptırılan tamir ücretinin, Gül tarafından değil Cumhurbaşkanlığı tarafından ödendiği belirtilmişti. Açıklamada "Rahatsız eden bir kokuyla ilgili servis değişikliği yapılmış ve tüm masraflar Cumhurbaşkanlığınca ödenmiştir" denilmişti. Ancak Hayrunnisa Gül'ün suikastten şüphelenmesine dair hiçbir ifade kullanılmamıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE AK PARTİ İÇİNDEN TEPKİ

Gazeteci yazar Talat Atilla'nın söz konusu yazı nedeniyle Milliyet’teki görevine son verildiği ifade edilirken, yazısındaki iddialar AK Parti içinde ve Cumhurbaşkanlığı'nda büyük tepkilere neden olduğu söyleniyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.