Abdullah Öcalan'a görüş izni verilecek! Yeni bir çözüm süreci mi başlatılıyor?

Abdullah Öcalan'a görüş izni verilecek! Yeni bir çözüm süreci mi başlatılıyor?

Abdulkadir Selvi, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın ailesinden birisiyle görüşmesine izin verileceğini söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yaklaşık iki yıldır yakınlarıyla görüştürülmeyen Abdullah Öcalan’ın yakında bir yakınıyla görüşmesine izin verileceğini yazdı.

 

“Bu isim kardeşi Mehmet Öcalan da olabilir, halen HDP Şanlıurfa Milletvekili olan Ömer Öcalan da İmralı’ya gidebilir” diyen Selvi şunları kaydetti:


'Öcalan’ın görüşmesine bir defalığına mı izin verilecek yoksa bu belirli aralıklarla devam mı edecek, orasını bilmiyorum. Ama önemli olan bu görüşmeden ne çıkacak? Öcalan, Kandil’e ve HDP’ye bir mesaj gönderecek mi?


YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ Mİ BAŞLATILIYOR?

 

Öcalan’la görüşme konusunu yazınca hemen AK Parti yeni bir çözüm süreci mi başlatıyor şeklinde tartışmalar başlatılabilir. Ama peşin olarak söyleyeyim ki öyle bir çalışma da yok, ben de öyle bir izlenim edinmedim. Yeni bir çözüm süreci başlatılıyor şeklindeki tartışmalar maksadını aşan tartışmalar olur. Zaten Öcalan, Kürt sorunu diye yazarken en çok endişe ettiğim nokta bu oluyor. Hemen birileri alıyor, iktidar yeniden çözüm süreci başlatıyor diye başka bir yerlere taşıyor. Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla PKK-HDP’nin yarattığı gerginliğe son vermek için ailesinden birisiyle görüşmesine izin verileceği söyleniyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.