Açık liselerle ilgili çarpıcı FETÖ detayı! 'İhraç olanlar eğitim koçluğu adı altında...'

Açık liselerle ilgili çarpıcı FETÖ detayı! 'İhraç olanlar eğitim koçluğu adı altında...'

Açık liseye geçen öğrenci sayısının arttığını yazan Saygı Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir yetkilinin FETÖ tehlikesi ile ilgili aktardığı detaya da dikkat çekti.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, açık liseye geçen öğrenci sayısının arttığına dikkati çektiği bugünkü yazısında, sınav sistemini eleştirdi.

Öğrencilere sınav için 7 günlük süre verildiğini, bu süreçte bir kişinin sınav sorularını resmini alıp diğer sınava gireceklere dağıtabileceğine dikkati çeken Öztürk, ayrıca sınavlarda herhangi bir online görüntü olmamasının da kişinin sınavı başka birine yaptırma ihtimalini doğurduğunu söyledi.

 

“Bugün tam anlamıyla laçka olan sistemden öğretmenler son derece rahatsız. Ama günümüzde öğretmeni dinleyen kim?” diyerek sitem eden Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir yetkilisinin açık liselerle ilgili en önemli tehlikelerden birini de şöyle anlattığını aktardı:

 

“FETÖ'den ihraç olmuş kişiler, ‘Eğitim koçluğu' adı altında ve bürolarda dershanecilik yapıyor. Bu kişiler kamu ve özel okullardaki öğrencileri açık liseye yönlendirip tamamıyla öğrencileri kendi kontrollerinde tutuyor.”

Öztürk, “Bakanlık bu rezaletleri gidermek yerine seyirci kalıyor. Yıllardır devam eden bu sorunları çözmek, açık ortaokul ve liseyi denetim altında tutmak, sınavlarına ciddiyet getirmekle uğraşan yok” diye de ekledi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.