Acun parayı ödememiş ki, Adam bağış da yapsın

Acun parayı ödememiş ki, Adam bağış da yapsın

Survivor birincisi Derya Büyükuncu, engellilere verdiği sözünü tutmadığı iddiasına cevap verdi.

Acun Medya tarafından 2011 yılında düzenlenen 'Survivor Ünlüler-Gönüllüler' yarışmasında türkücü Nihat Doğan'a karşı birinciliği elde eden ve 500 bin TL'lik para ödülü kazanan milli yüzücü Derya Büyükuncu, yarışmanın finalinde kazandığı paranın yarısını işitme engelli çocuklar yararına çalışan bir vakfa bağışlayacağını söylemişti. Acun Medya'nın "O parayı Derya'ya bırakmayacağız" diye peşine düştüğü Derya Büyükuncu ise ilk kez konuşmuş ve paranın büyük bir kısmının kendisine ödenmediğini söylemişti. Bu açıklamanın ardından Acun Medya'dan da karşı bir açıklama geldi.


ACUN MEDYA'DAN DERYA'YA JET YANIT
 
Derya Büyükuncu'nun bu sözleri üzerine Acun Medya Genel Koordinatörü Ebru ATASAV bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Survivor yarışmasından kazanılan ödülün ödemesi Show TV'nin sorumluluğundadır. Acun Medya'nın bu ödeme ile herhangi bir alakası bulunmamaktadır." denildi.

Derya Büyükuncu Sözcü gazetesine verdiği röportajda şunları söylemişti; 

"500 BİN TL'NİN YARISINI BİLE ALMADIM"
 
- Siz 500 bin lirayı aldınız mı?

Aslına gelirsek benim elime 500 bin liranın yarısı bile geçmedi.

Peki neden geçmedi?

Çünkü verilen taahhütlerin hiçbiri yerine getirilmedi, ben almış olduğum parayı da yarışma bittikten çok çok uzun zaman sonra aldım.

Kaç ay veya kaç yıl sonra aldınız?

Yaklaşık 2 seneyi geçti. İmzalanan senetler ödenmedi. Haliyle siz de ödemeler yapılacak diye bekliyorsunuz, ona göre planlar yapıyorsunuz. Bunlar yerine getirilmeyince çok zor durumda kaldım. Herkesin yapacağı gibi hakkımı aramaya çalıştım.

'SENETLERİ ÖDEMEDİLER'
 
Hukuk yoluna mı başvurdunuz?

Avukat tuttum, normal işlemlere başladılar. Protestoydu, haciz işlemleriydi... Ama yine de elimize bir şey geçmedi bütün bunlara rağmen. Sonra avukatlarım bir anlaşmaya vardı. Bu süreçte hem benim hem diğer tarafın avukat masraflarını ben karşıladım. Ve çok büyük paralar ödedim. Parayı alırken de almam gereken faizi almadım. Hal böyle olunca benim elime tabii ki 500 bin liradan daha az bir para geçti. Ve bu süreç yaşanırken hiçbir zaman birisi hakkında ya da birileri hakkında çıkıp tek kelime etmedim.

Peki niye çıkmadınız?

Ben böyle işlerin daha sakin, anlaşmaya dayalı şekilde yapılabileceğini düşündüm. Şimdi gazetelerde deniliyor ki bağış yapmadı ya da yapmayacak. Ben hiçbir zaman bağış yapmayacağım demedim. Tabii ki ben normal olan hakkımı aldıktan sonra geri kalan kısmını bağışlayacağım.

"500 BİN TL'NİN TAMAMINI ALMADAN HİÇBİR ÖDEME YAPAMAM"
 
Acun Medya'nın 3 aydır size ulaşamadığı ve bağış yapacağınızın kontratta yazılı olduğu söylendi. Sözleşmede böyle bir şey var mı?

Sözleşmede bu var. Ben zaten hiç bir zaman vermeyeceğim demedim. Ancak 500 bin TL'nin tamamını almadan hiçbir ödeme yapmam. Şu ana kadar kimse ile görüşmüş değilim. Ancak siz nasıl bana ulaştıysanız onlar da ulaşabilirdi.

İşitme Engelliler Derneği'nden sizi arayanlar oldu mu?

Yok hayır... Ama yakın zamanda görüşeceğiz. Dediğim gibi ben en kısa zamanda bunu halledeceğim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.