Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den "Kadir Şeker" açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den "Kadir Şeker" açıklaması

Kadir Şekerci ile ilgili en son açıklama bugün Adalet Bakanı Aldülhamit Gül’den geldi:" Kimse Kadir Şeker suçludur diyemez"

Geride bıraktığımız hafta Konya'da üniversite sınavına hazırlanan Fen Lisesi öğrencisi Kadir Şeker, kız arkadaşı Ayşe D.’yi darp eden Özgür Duran’ı engellemeye çalışırken katil olmuştu. Hemen ertesinde tutuklanmış ve bir anda Türkiye’nin gündemine sosyal medyada #kadiriçinadalet etiketi ile bir anda oturmuş ve bütün Türkiye’den Kadir Şeker’e destek yağmıştı.

Birçok hukukçu ve başta Konya olmak üzere birçok barodan konu ile demeçler gelmişti. Hukukçular da bu konu da ikiye ayrılmış Kadir'in cinayetten mi meşru müdafaadan mı yargılanacağını tartışmıştı.

Kadir Şekerci ile ilgili en son açıklama bugün Adalet Bakanı Aldülhamit Gül’den geldi. Bakan Gül’ün konuşmasının en önemli konu başlıkları şöyle idi; “Kimse Kadir Şekerci suçludur” diyemez ve “Hakimler ve savcılar da insandır, sizin bizim insan ve kalpleri, vicdanları vardır.”

Kadir Şeker soruşturmasının devam ettiğini söyleyen Adalet Bakanı Gül, Şeker'in tutuklanmasının suçlu olduğu anlamına gelmediğinin altını önemle çizdi.

Adalet Bakanı Gül, savcılık makamının kişinin sadece aleyhine verileri toplayan bir soruşturma yapmadığını, kişinin lehine olan verileri de toplayarak soruşturmayı tamamlayacağını belirterek, "Kimse Kadir suçludur diyemez. Ama ortada bir ceset var, cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafaa mıdır, bir haksız tahrik midir ya da başka bir durum mu var? Bunların hepsi soruşturma aşamasından sonra çıkacak" dedi.

“Hakim-savcı da, sizin bizim gibi bir insan. Onların da vicdanı, kalbi var. Veriler çerçevesinde soruşturmayı tamamlayacaklar. Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklemek. Bizim de beklentimiz soruşturmanın bir an önce tamamlanması. Bir kişi tutuklu olunca, mahkum olmuş gibi değerlendirmek yanlış. Tutukluluk bir tedbirdir” diyerek sözlerine devam etti.

Hakim ve savcıların veriler çerçevesinde soruşturmayı tamamlayacaklarını dile getiren Gül, herkesin soruşturmanın sonucunu beklemesi gerektiğinin altını çizdi.

Tutuklu kişinin mahkum olarak değerlendirilemeyeceğini, tutukluluğun bir tedbir olduğunu anlatan Gül, "Tutuklu oldu diye “mahkum oldu, suçludur” demek doğru değildir. Salıverildi, serbest bırakıldı diye suçsuzdur anlamı da çıkmaz. Bunların hepsi yargılama aşamasında hakim ve savcının vereceği kararla çıkacaktır. Dolayısıyla bu sonucu bekleyeceğiz" diyerek konu ile sözlerini noktaladı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.