Adalet Bakanı'nın o sözlerine Müge Anlı'dan cevap geldi: "Ne savcıyım ne de polis ...."

Adalet Bakanı'nın o sözlerine Müge Anlı'dan cevap geldi: "Ne savcıyım ne de polis ...."

Adalet Bakanı’nın bu açıklamasından sonra gözler Müge Anlı’ya çevrilmiş, herkes Anlı’nın dosyayı ne yapacağını, kapatıp kapatmayacağını ve Adalet Bakanı Gül’e herhangi bir cevap verip vermeyeceğini merak etmişti. Bakın Anlı ne cevap verdi

3 Haziran tarihinde Aleyna Çakır'ın banyoda bornoz askısına asılmış bir vaziyette ölü bulunması ile başlayan olaylar zinciri önce Ankara pavyonlarına sonrasında ise Müge Anlı’nın atv’de yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına taşınmıştı.

Yayında ortaya çıkan iddialarla olayın baş zanlısı haline gelen Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun ormanlık alanda ölü bulunmuş, Ümitcan Uygun’un ailesi Müge Anlı’yı hedef almıştı.

 

En başta her zaman gördüğümüz kadına şiddet olayları gibi olduğu düşünülen Aleyna Çakır’ın ölümünde her gün ortaya çıkan gizli tanıklar, Müge Anlı ve ekibine konuşan pavyon işletmecileri ve çalışanları, Gülay Uygun’un çalıştığı yetiştirme yurdunda bulunan kızların ifadeleri sonrasında Aleyna Çakır dosyası içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Adalet Bakanı Gül, şüpheli şekilde yaşamını yitiren Aleyna Çakır hakkında konuşmuş ve Müge Anlı’nın programına ilişkin isim vermeden göndermede bulunan bakan, “Böyle önemli bir konuda saygıyla süreci beklemek lazım. Bir TV programcısı değildir savcı. Savcı adaleti yerine getirmeye çalışan bir yargı mensubudur. Hakim öyledir. Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın” demişti.

Adalet Bakanı’nın bu açıklamasından sonra gözler Müge Anlı’ya çevrilmiş,herkes Anlı’nın dosyayı ne yapacağını, kapatıp kapatmayacağını ve Adalet Bakanı Gül’e herhangi bir cevap verip vermeyeceğini merak etmişti.

MÜGE ANLI NE DEDİ?

Adalet Bakanı Gül’ün açıklaması sonrası bugün yayınlanan programda Aleyna Çakır’a ayrılan süre, Müge Anlı’nın bugüne kadar genelde sert söylemlerle eleştirdiği Ümitcan Uygun ve ailesi ile ilgili daha yumuşak konuşmalar yapması ve yayında kendisine gelen bazı bilgileri açıklamaması ise kafaları karıştırdı.

Müge Anlı olayla ilgili “Burada da bir şey var, Aleyna’nın olayında da var, içimize sinmeyen bir şeyler var. İçine sinmeyen, kendini, o günü anlatacak, o gün için bilgi ve destek isteyen varsa benim kapım açık. Her zaman söyledim, yine söylüyorum, ben insanların üzüntü ile söylediklerine çok bakmam. İnsanlar sakinleşir, o zaman illa da sorumlu aranacaksa yani neden bu anne baba buraya geldiler diye düşünülür, sorumlu ona göre bulunur. Ne Savcı, ne hakim, ne jandarma ne de polisim, sadece gazetecilik yapıyorum. Bunu yaparken de vicdanımın sesini dinliyorum” dedi.

Müge Anlı’nın canlı yayında açıklamaları ve bugün yayınlanan programda Uygun ailesi yasını yaşasın diyerek verdiği süre Müge Anlı olayı bir süre soğumaya bıraktı şeklinde yorumlandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.