Bir aile tüm Türkiye’nin gözleri önünde eriyor, vicdanlar kanıyor...Aleyna Çakır’ın ailesinin bitmeyen iç parçalayan dramı

Bir aile tüm Türkiye’nin gözleri önünde eriyor, vicdanlar kanıyor...Aleyna Çakır’ın ailesinin bitmeyen iç parçalayan dramı

'Aleyna Çakır nasıl öldü?' Son dakika gelişmeleri... Türkiye’nin nefret ettiği adam Ümit Can Uygun kimdir?

Müge Anlı 'Aleyna Çakır nasıl öldü?' sorusuna yaklaşık 2 haftadır programında yanıt arıyor.

3 Haziran'da evinde ölü bulunan Aleyna Çakır'ın ses kayıtları Müge Anlı'da canlı yayında ortaya çıkmış, kayıtlar ardından Aleyna Çakır'ın ölümüne intihar süsü verilmiş olabileceği ihtimali güçlenmişti.

 

aleyna-cakir6.jpg

Diğer yandan Ümitcan Uygun'un annesiyle ilgili iddialar ise şoke etkisi yaratmıştı.

İşte Aleyna Çakır olayında son dakika gelişmeleri ve gün gün yaşananlar...

Araştırmacı-Gazeteci Müge Anlı, Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in ölümü ile ilgili dosyayı Atv’de yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” isimli programına taşıdı. Programa katılan genç kızın ailesi, kızlarına şiddet uygularken çektiği görüntüleri sosyal medyaya paylaşan sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğünü düşünüyordu.

 

aleyna-cakir2.jpg

Müge Anlı'nın programına katılan aile, 8 Eylül Salı günü, Esen'ın 30 Haziran'da Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından hazırlanan otopsi raporunun sonuçlarını duyurdu. İki aydan uzun süre sonra ortaya çıkan rapora göre, intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır'ın tırnaklarında erkek DNA'sı çıkmıştı. Vajinal sürüntü örneğinde de en az birisi erkek genotipe sahip, birden fazla şahsa ait olabilecek karışım DNA profili tespit edildiği belirtildi.

GÖRGÜ TANIKLARI ORTAYA ÇIKIYOR

İsmini vermek isteyen bir seyirci yayına başlanarak olayla ilgili tanık olduklarını aktarmış ve gece 23.000 civarı sokakta bir araba durduğunu aracın içinden Aleyna ve sevgilisinin indiğini Aleyna’nın ve sevgilisinin alkollü olduğu ve bağrıştıklarını gördüğünü bunun ölmeden bir gece önce olduğunu söylemişti. Sevgilisinin Aleyna’nın ağzını kapatmaya çalıştığını da sözlerine eklemişti.

Ses kayıtlarında genç kızın, "Yardım edin diye burada bağırırım. İstemiyorum, defol git! İstemiyorum" şeklinde haykırış ve bağırışları karşısında ailesinin feryatları yürekleri yaktı..

 

aleyna-cakir4.jpg

Aleyna'nın gördüğü şiddet sonrası düşük yaptığını düşündüğünü söyleyen kadın, "Aleyna'nın yanına gittiğimde halılar, koltuklar ve yatağı kan içindeydi. Öyle kesik gibi az bir kan da değildi. O gün Aleyna özel bir hastaneye gitmişti, serum taktırmıştı. 'Ne oldu?' diye sorduğumda da, 'Bana bir şey sorma abla' dedi. Gördüğü şiddet yüzünden bebeğinin öldüğünü düşünüyorum." dedi..

Ardından canlı yayına Aleyna’nın yakın arkadaşı bağlandı. Beraber çalıştıklarını Aleyna’nın sevgilisi Ümit Can’ı çok iyi tanıdığını daha önce de birçok kez darp ettiğini ve bunu herkesin bildiğini söyledi. Ümit Can tarafından tehdit edilen Aleyna’nın defalarca yardım istediğini belirtti.

Yayına bağlanan eski komşu ise Aleyna’nın evinden çok sesler geldiğini genç kızın çok dayak yediğini gördüğünü ve Ümit Can’ın kendisini de öldürmekle suçladığını hatta telefonla kendisini de tehdit ettiğini, Aleyna ile görüşmesini yasakladığını ve bir daha telefonlarını bile engellediğini ifade etti.

Müge Anlı canlı yayında kendisine gelen tehditi açıkladı

Müge Anlı canlı yayında kendisinin ve ekibinin Ümit Can Uygun tarafından tehdit edildiğini açıkladı. Müge Anlı kendisine yönelen tehdidi ‘’Programda konuşan herkesi tehdit ediyormuşsun, programa nasıl silah sokabilirim diye konuşmalarından bahsediyorlar.’’ cümleleriyle açıkladı. Müge Anlı kendisini tehdit eden Ümit Can Uygun’a ‘’Yanıl da gel, buyur gel. Gelsene, kadın parası yiyip tehdit edine kimse pabuç bırakmaz.’’ karşılığını verdi.

ÜMİT CAN UYGUN'UN ANNESİYLE İLGİLİ AKIL ALMAZ İDDİA

Canlı yayına bağlanan bir görgü tanığının iddiası ise şoke etkisi yarattı. Bağlanan kişi Ümit Can Uygun'un annesinin çocuk eğitmeni olduğunu belirtti ve "Yurtta çalışan Ümit'in annesinin kızları gece yaşamına yönlendirdiğini duydum." açıklamasında bulundu. Bu açıklama ardında çok fazla iddia bulunduğunu ve söylenti olduğunu belirten Müge Anlı, "Ama madem çocuk eğitmenisiniz, keşke biraz kendi çocuğunuzu da eğitseydiniz." diye seslendi. Bu gelişme ardından Müge Anlı, 17 Eylül tarihinde yapılan yayında son dakika gelişmesini paylaştı. Kendilerine gelen görüntülerin ve görgü tanıklarının ifadelerinin ihbar olarak değerlendirildiğini söyleyen Müge Anlı, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışma başlattığını duyurdu.

DAHA ÖNCE DE BAYILTANA KADAR DÖVMÜŞ

Zanlı Ümit Can Uygur’un Aleyna Çakır’a bayıltana kadar şiddet uyguladığı ve bunu sosyal medya üzerinden yayınladığı görüntüler ortaya çıkınca tüm Türkiye ayaklandı ve #aleynaçakıriçinadalet etiketi ile sosyal medya üzerinden adalet arayışına girdi.

 

aleyna-cakir3-001.jpg

ESKİ SEVGİLİSİ DE YAYINA BAĞLANDI

Canlı yayına telefonla bağlanan Ümit'in eski sevgilisinin anlattıkları ise adeta kan dondurdu. Ümit'in çektiği fotoğraflarla kendisini tehdit ettiğini ve zorla gece kulüplerinde çalıştırıldığını söyledi. Ümit'ten defalarca öldüresiye dayak yediğini söyleyen genç kız, ölümü göze alıp yanından kaçtığını söyledi.

OKUMAYA KARAR VERMİŞTİ

Aleyna ile bir dönem aynı gece kulübünde çalışan arkadaşı, Aleyna'nın ailesini korumak için çevresindeki herkese Çocuk Esirgeme Kurumu'nda çalıştığını söylediğini belirtti. Çalıştığı yerden ayrılmasının ardından Aleyna ile bir mekanda karşılaştığını söyleyen genç kız, Aleyna'nın işten ayrılmaya çalıştığını ve okumaya karar verdiğini söyledi..

'BENİM ELİME DÜŞEN KURTULAMAZ'

Aleyna'nın ölümünün ardından Ümit .uygun ile karşılaşan genç kadın, Ümit'in kendisini ve diğer iş arkadaşlarını tehdit ettiğini belirtti. 'Aleyna'yı ben öldürdüm, sizi de öldürürüm' diyen Ümit'in 'Benim elime düşen bir daha kurtulamaz' dediğini söyledi.

"BU KIZI ARTIK ÖLDÜRECEĞİM"

Ümit Uygun'un eski iş arkadaşı, yayına bağlanarak Aleyna'yı en son ölümünden bir gün önce gördüğünü söyledi. Aleyna'yı ilk başta Ümit'in eşi olarak tanıdığını söyleyen genç kız, yan yana her gördüğünde Ümit'in Aleyna'yı tartakladığını söyledi. Aleyna'nın ölümünden bir gün önce ikisini yan yana gördüğünü söyleyen görgü tanığı, Ümit'in çok sinirli bir şekilde eve gittiğini, 'Bu kız benim sınırlarımı çok zorluyor, artık onu öldüreceğim' dediğini belirtti.

ALEYNA’NIN AİLESİ HER GEÇEN GÜN TÜRKİYE’NİN GÖZLERİ ÖNÜNDE TÜKENİYOR

Aleyna’nın acılı annesi "kızımı yıkamak için morga girdim gözlerinden yaş akıyordu, ölüler ağlar mı benim kızım ağlıyordu" diyerek stüdyoda feryat etmişti. Baba ise günlerdir gözyaşları dökerek devlet büyüklerine sesleniyordu: “ Biliyorum sizin de işleriniz var. Ben onu inşaatta çalışarak büyüttüm. Ne olur sesimi duyun.”

ALEYNA’NIN BABASI CANLI YAYINDA BAYILDI

Ümit Uygun'un yakın arkadaşı Tayfun Kürkçü, Aleyna ve Ümit arasında yaşananları Müge Anlı'ya anlattı. Ümit'i Aleyna'ya şiddet uygularken görmediğini söyleyen Kürkçü, son dönemde aralarının çok iyi olduğunu söyledi. Kürkçü'nün "Vücudundaki morluklar Ümit'in yaptığı anlamına gelmez. Ümit ve Aleyna evlenecekti." sözleri sonrası baba Mehmet Esen fenalık geçirdi..

Gözyaşları içerisinde 'Yalan söylüyorlar' diyerek haykıran baba, canlı yayında fenalık geçirdi. Müge Anlı, hastaneye kaldırılan Mehmet Esen'in durumunun iyi olduğunu ve tansiyonunu düşürmek için müdahalede bulunulduğunu ifade etti..

Olayın ardından canlı yayına Aleyna'nın abisi Himmet Esen bağlandı. Tayfun Kürkçü'nün Ümit Uygun'un çok samimi arkadaşı olduğunu söyleyen abi, sürekli yan yana olduklarını ve aynı karakterde olduğunu belirtti..

Aleyna'nın karantina döneminde çalışamadığı için Ümit Uygun tarafından tefecilere borçlandırıldığı, 100-150 bin lira borcu olduğu da ortaya çıktı..

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Programa bağlanan görgü tanıklarının ifadelerinin ardından savcılığın harekete geçtiğini belirten Zeynep Hanım, tanıkların resmi olarak ifadelerinin alınıp soruşturma dosyasına eklenmesine karar verildiğini açıkladı. Şüphelinin HTS kayıtlarına da ulaşıldığını belirten Zeynep Hanım, buradan çıkan sonucun davanın seyrini büyük ölçüde değiştireceğini ve yeni beyanlar sayesinde dosyanın istenen noktaya taşınabileceğini belirtti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum