Aday gösterilmeyince intihar etti Bahçeli'ye son mektup

Aday gösterilmeyince intihar etti Bahçeli'ye son mektup

Konya'da özel güvenlik görevlisi olarak çalışan, eski polis memuru 43 yaşındaki Abdülgaffar Dağlı tabancayla başına ateş ederek yaşamına son verdi.

Konya'da özel güvenlik görevlisi olarak çalışan, eski polis memuru 43 yaşındaki Abdülgaffar Dağlı tabancayla başına ateş ederek yaşamına son verdi.

Dağlı'nın yakın çevresine 31 Mart seçimleri için 'MHP, Çumra'dan Yusuf Erdem'i aday göstermezse kendimi öldüreceğim' dediği olay öncesinde de MHP Belediye Başkan adayı Yusuf Erdem için 'Babam Yusuf'u aday göstermediler' dediği ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye iletilmek üzere not bıraktığı öğrenildi.

Baraj çöktü: Çok sayıda kayıp var

abdulgadir-siyastecafe.jpg

Abdülgaffar Dağlı

Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti'nin adayı destekleneceği için adaylığı iptal edilen MHP adayı Yusuf Erdem, intihar eden Abdülgaffar’ın yürek burkan hikayesini anlattı;

Abdülgaffar Dağlı'nın alkol yüzünden mesleğinden ihraç edildiğini, eşinden boşandığını, sokaklara düştüğünü ve kendisini Ankara'ya AMATEM'e tedavi ettirmeye gönderdiğini ifade eden Erdem, alkol tedavisinin ardından Dağlı'ya gece bekçiliği işini ayarladığını söyledi.

iyi-006.jpg

Ancak Erdem, 2014 seçimlerini kaybedip, koltuğunu AK Parti’li Mehmet Oğuz’a devrettikten sonra Dağlı'nın işten çıkarıldığını ve yeniden alkole başladığı dile getirdi.

İşte MHP’li eski başkan Yusuf Erdem’in sosyal medya hesabından paylaştığı o yazı;

'2014 Yerel seçimlerinde seçimleri kaybedip Ankara’ya döndüm. Kısa bir süre sonra Gaffar’ın işten çıkarıldığını öğrendim. Çok geçmeden de eşinden yine ayrıldığını ve alkole geri başladığını. Çok üzüldüm. İşten çıkarıldığında durumu anlatmak için aradığım belediye başkanı telefonumu açmamıştı. Hoş, açsa ne olacaktı, onu da bilmiyorum. Haksız yere, öz kardeşim de dahil bir sürü kişinin işine son vermişti.

ab.jpg

Abdülgaffar Dağlı

Aslında Belediye Başkanını biraz da yaşadığım bir olay üzerine aramıştım. İşten çıkarıldığı sıralar bir gün eski şoförüm beni aramış ve;

– Başkanım, Gaffar bir silah bulmuş ve Belediye Başkanını vuracağım diye yola çıkmış. Ben de koştum, şimdi, Belediyenin önünde gördüm. diye bilgi vermişti. Hemen aradım Gaffar”ı;

yusuf-erdem-siyastecafe.jpg

Yusuf Erdem

– Neredesin oğlum? diye sorunca, gezdiğini söyledi. Ben;

– Gaffar, ben seni kameralardan görüyorum, belediyenin tam karşısındasın. Niyetini de öğrendim. Hemen oradan uzaklaş deyince, ağlayarak;

– Bunlar benim yuvamla, hayatımla oynuyorlar. diye cevap verdi. Ona;

– Her işten çıkarılan Belediye Başkanı mı vuruyor Gaffar. Sana başka iş mi yok? Sen ekmeğini taştan çıkarırsın. Canını sıkma. Kendini de bırakıverme. Haydi, ben sana güveniyorum. Hem sonra, sen onu vurursan Yusuf Erdem vurdurttu derler. Beni sevmiyor musun?
dedim. Cevaben;

– Senin sevmemem için taş olmam lazım. Öyle deme başkanım.
dedi. Alkol almış olabilecegıni tahmin ettim. Ona;

alp.jpg

– Seni kameradan izlemeye devam edeceğim. Eğer oradan ayrılmazsan ve o çocuğa bir zarar verirsen bana zarar vermiş olacaksın. Onu vurursan beni vurmuş olacaksın. Sana da hakkımı helal etmeyecegim.
deyince, “öyle deme, öyle deme” diye ağlamaya başladı. Telefonu kapattım. Ahmet’i aradım. Gaffar’ın ne yaptığını sordum. Oradan uzaklaşmaya başlamıştı. Gaffar’ı daha sonra da arayıp teskin ettim. Moral verdim.

Bir süre sonra Gaffar’ın köfteci dükkanı açtığını öğrendim. Dükkanına gidip, taltif ettim.
En son, 01 Aralık 2018 tarihinde MHP’den aday adaylığımı açıklamak üzere Çumra’ya geldiğimde görmüştüm. Çok sevinçli idi, gözlerinin içi gülüyordu. 25.01.2019 Cuma günü sabah canına kıydığını öğrendim.

ank-001.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.