Ankara’da soy ağacı kavgası: Özhaseki soy adını değiştirdi mi?

Ankara’da soy ağacı kavgası: Özhaseki soy adını değiştirdi mi?

Ankara’da Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasında “soy ağacı” kavgası başladı. Mehmet Özhaseki’nin soy adını değiştirdiği iddia edildi. Peki Özhaseki’nin gerçek soy adı ne? Melih Gökçek intikam mı alıyor?

AK Parti Ankara Büyükşehir Adayı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri olması nedeniyle muhalefetin “Ankara’ya Ankaralı başkan” sloganını kullanması hükümet medyasını harekete geçirmiş ve CHP ve İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın Makedonya kökenli olduğu iddia edilmişti.

Bunun üzerine de Mansur Yavaş bir açıklama yapmış ve 7 kuşak Ankaralı olduğunu belirtmişti.

MELİH GÖKÇEK DE DEVREYE GİRDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek de Mansur Yavaş'ın kökeninin Makedon olduğunu ileri sürerek birtakım suçlamalarda bulunmuştu. Gökçek son olarak da Beyaz TV’de Latif Şimşek’in Dinamit Programında Mansu Yavaş ile ilgili iddialarını sürdürdü.

aday-siyasetcafe.jpg

MANSUR YAVAŞ’TAN KARŞILIK

Mansur Yavaş'ın soyağacı tartışılmaya devam ederken, önceki gün, CNN Türk'te Hande Fırat’ın sunduğu Gece Görüşü programında Mansur Yavaş, Gökçek'in iddialarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“GÖKÇEK BİLEREK YAPIYOR”

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, programda, Gökçek’in açıklamalarına dair bir mesaj göndererek şok bir iddiada bulundu.

Yavaş, Gökçek'in kendisiyle ilgili olarak bu iddiaları gündeme getirmesinin nedeninin; Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'nin soyağacının gündeme gelmesini istediğinden kaynaklı olduğunu ifade etti.

iyi-parti-018.jpg

“GERÇEK HEDEFİ MEHMET ÖZHASEKİ”

Mansur Yavaş programda, "Gökçek, konuşacaksa bunun bana yarayacağını bilir. Özhaseki’ye zarar vermek için yapacaktır. Benim Ankaralı olmadığım iddiasını gündeme getirip Özhaseki’nin ailesinin isim ve soyadı değişiklinin gündeme gelmesini istiyor olabilir. Benim kaydım ortada, 1843’ten beri Beypazarı’nda ailem, bunu yayınladım. Bile bile bunu iddia etmesinin başka nedeni olamaz” dedi.

ÖZHASEKİ’NİN GERÇEK SOYADI NE?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, AK Parti ve MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin soyadı daha önce gündeme gelmişti.

KARAKEBAP’I ÖZHASEKİ OLARAK DEĞİŞTİRMİŞLER

Mehmet Özhaseki ve tüm aile fertleri 1974 yılında mahkeme kararıyla Karakebap olan soyadlarını, Özhaseki olarak değiştirmişler.

Mehmet Özhaseki’nin ismi Kemal olarak bilinen babası da, 1974 tarihinde mahkeme kararıyla yapılan kayıt düzeltme sonrası o tarihlerde Kamil Karakebap olan ismini Kemal Özhaseki olarak değiştirmiş.

GÖKÇEK BÖYLE Mİ İNTİKAM ALIYOR?

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettirilen Melih Gökçek'in, kendisine soy ağacı üzerinden yüklenmesinin gerçek nedeninin Özhaseki'nin bu soyadının gündeme getirerek bir şekilde intikam almak istediğini iddia etti.

nihatgenc.jpg

MANSUR YAVAŞ KENDİ SOY AĞACINI PAYLAŞTI

Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in Beyaz TV’deki Latif Şimşek’in Dinamit Programında “Makedonyalı Mansur” iddialarını gündeme getirmesinin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu ve kişisel Twitter hesabından soyağacını paylaştı.

mansurnufus.pngmansurnufus1.pngmansurnufus2.png

TWITTER’DA MANSUR YAVAŞ MELİH GÖKÇEK KAPIŞMASI

Yavaş, isim vermeden Gökçek'i hedef alarak, "Yüzü kızarmaz ama bana yayınlamak düşüyor. İftira ve yalan mesleği olmuş" diye yazdı.

Melih Gökçek ise, Yavaş'a sosyal medya hesabından hemen karşılık verdi.

Gökçek, "Bu twitin üzerine Beyaz tv’den sana iki kez; 'eğer kökenin makedon değilse, açıkla. bende makedon olduğunu bir kez daha ispat edersem adaydan çekilecekmisin?' deyince, neden 'evet, çekilirim' diyemedin? Sevgili Mansur, bir seçim istismarı uğruna aslını inkâr etmek ayıptır" dedi.

İşte Mansur Yavaş'ın ve Gökçek'in o paylaşımları:

gokcektwit.png

secim-008.jpg

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.