Adaylık müracaatını yapamayan Kocamaz suçlu arıyor: "Derin bir komplo var"

Adaylık müracaatını yapamayan Kocamaz suçlu arıyor: "Derin bir komplo var"

İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen ancak başvuru belgesi YSK’ya verilmeyen Burhanettin Kocamaz, “Derin bir komplo var” dedi.

İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamayan Burhanettin Kocamaz, katıldığı canlı yayında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kocamaz yaptığı açıklamada, “Bu işin içerisinde bir operasyon olduğu ve bilinçli bir şekilde yapıldığı açıkça görülüyor” ifadelerini kullandı.

TGRT Haber’de canlı yayına katılan Burhanettin Kocamaz, böyle bir olayın Türkiye’de daha önce yaşanmadığını belirtirken, evrakının İl Seçim Kurulu’na verilmediğini, 19 Şubat’ta saat 16:55’te Seçim Kurulu tarafından aranmasıyla öğrendiğini açıkladı.

“İHANET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

İYİ Parti genel merkezi tarafından bir kişiye bu görevin verildiğini söyleyen Burhanettin Kocamaz, “Zaten bu yetki bize verilmiş olsaydı biz bunu hafife alacak bir durumda değiliz. Bir kentin geleceğiyle oynanıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu, ihmal diye gösterilmeye çalışılıyor ama bence ihmalden daha öte bir şey. Derin ilişkiler olması gerekir ki böyle bir hata yapılabilsin; bu tür bir hata göze alınabilsin. Durup dururken sağlıklı hiç kimse böyle bir olayı göze alamaz. Bunun arkasında ciddi ilişkiler olduğunu düşünüyoruz. Bunun bir kumpas, bir ihanet olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla sorumlularla ilgili de zaten gerek şahsım, gerekse de İYİ Parti genel merkezi suç duyurusunda bulunduk” açıklamasını yaptı.

OPERASYON VURGUSU!

Olayı duyduğunda şaşırdığını söyleyen Kocamaz, Seçim Kurulu’na gittiğini ama dosyanın geç teslim edildiğini gördüğünü ifade etti.

“Üzülmemek elde değil” diyen Burhanettin Kocamaz açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Böyle bir olay ancak sabotaj olarak gerçekleştirilebilir. Yoksa akılla, mantıkla ya da ‘hata oldu’ şeklinde izaha inanmak mümkün değil zaten. Şimdi kendilerini şöyle savunuyorlar, ‘Siz zaten genel merkeze başvurmuştunuz. Genel merkezin Yüksek Seçim Kuruluna bunu ileteceğini zannettik. Biz burada böyle bir başvuru yapmayacağımızı düşündük’ gibi saçma sapan bir ifade kullanıyorlar. Siz böyle bir sorumsuzluğu yapabiliyorsanız böyle bir görevi üstlenmeyeceksiniz. Size bir yetki verilmiş, en azından görevinizi tam manasıyla okumanız ve bu işi takip etmeniz gerekir. Biz evrakları vermişiz, sadece Büyükşehir de değil, Akdeniz ilçemizle ilgili de adayımızın dosyası gecikmiş. Hadi Büyükşehir için böyle bir bahane uyduruyorsunuz ama Akdeniz’i de buna ilave ettiğiniz zaman kesinkes bu işin içerisinde bir operasyon olduğu ve bilinçli bir şekilde yapıldığı açıkça görülüyor.”

OLAYIN SUÇLUSU KİM?

Listenin kasıtlı olarak geç verildiğini vurgulayan Burhanettin Kocamaz, “İYİ Parti’nin içerisinden Mersin İl Teşkilatından ve Akdeniz İlçe Teşkilatından böyle bir olayla karşılaşıldı. Dolayısıyla görev bu arkadaşlarda olduğu halde bu iş verilmediyse bunun sorumlusu da, suçlusu da kesinlikle o görev verilen arkadaşlardır" şeklinde konuştu.

“BEDELİNİN OLMASI GEREKİR”

Olayın para karşılığında gerçekleştirildiği iddia hakkında da konuşan Kocamaz, “Böyle bir olay gerçekleştirilebiliyorsa, göze alınabiliyorsa bunun bir bedelinin mutlaka olması gerekir. Bu kadar büyük, kabul edilemeyecek bir hatanın yapılması durup dururken olmaz. Mutlaka bunun arkasında derin ilişkiler olmalı” dedi.
Eylül ayından beri sürekli “aday olamayacaksın” şeklinde tehditler aldığını söyleyen Kocamaz, çeşitli tezviratlar ve sosyal medya üzerinden kendisine yönelik hakaretlerin olduğunu açıkladı.

“Böyle bir olayı bekliyorduk ama bunu göze alabilecek bir kişinin olamayacağını düşünüyorduk. Hiç beklemediğimiz bir yerden vurulduk” açıklamasını yapan Kocamaz, kendisine yönelik yapılan hakaretlerle ilgili olarak bugüne kadar 110’un üzerinde dava açtığını söyledi.

HANGİ PARTİDEN ADAY OLACAK?

Demokrat Parti’den aday olacağına dair iddialar olan Kocamaz, “Bir başka siyasi partiden aday olma ihtimalimiz çok yüksek” dedi. Ayrıca Meral Akşener’in de çok üzgün olduğunu kendisine ifade ettiğini, adaylığı için bir çıkış yolu olması gerektiğini ve bu kumpası yapanların da kesinlikle hesap vermeleri gerektiğini söylediğini aktardı.

 

İlgili haber

50380.jpg

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.