Adnan Hoca kılıfıyla “internet sansürü” mü geliyor?

Adnan Hoca kılıfıyla “internet sansürü” mü geliyor?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun CHP’li üyesi İlhan Taşçı, Meclis’e sevk edilen torba yasada “internetten yapılan yayınlar”da da RTÜK’e lisans verme ve iptal etme yetkisinin tanındığını; internet medyasına karşı bir sansür hazırlığı yapıldığını söyledi.

Kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar’ın, yaptığı yayınlar neticesinde RTÜK’e şimdiye dek 500’e yakın şikayet gitti. Ancak kurul buna karşı bir şey yapamıyor çünkü şikâyete konu yayınlar YouTube’dan ya da sosyal medyadan yayınlanıyor. Bu da lisanslı bir kanal olmasına rağmen A9’a yaptırımın önündeki bir engel olarak gösteriliyor.

Meclis’e sevk edilen torba yasadaki bir maddenin bu yayınları etkileyebileceği belirtildi.  Maddeye göre lisanslı yayın kuruluşları internet sitesinden yayın yapabilecek. Ancak bunun için ayrıca lisans almaları gerekecek, lisans almayan kuruluşların yayınları ise sulh ceza hakimi tarafından engellenebilecek.

-“A9 KILIFIYLA SANSÜR UYGULAMASI GETİRİLMEK İSTENMEKTEDİR”-

Torba yasadaki maddeyi Odatv’ye değerlendiren RTÜK’ün CHP’li üyesi Taşçı şunları kaydetti:

“A9 kılıfıyla sansür uygulaması getirilmek istenmektedir. İnternet üzerinden iletim denildiği an YouTube başta olmak üzere tüm sosyal medya ve iletişim mecralarını kapsar nitelikte sansür, erişimi engelleme sonucu yaratacak bir yaklaşımdır bu. Düzenlemenin bu haliyle yasalaşması Anayasada tanımlanmış iletişim, haberleşme özgürlüğüne de darbe vurur.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.