Afrin düştü mü? TSK’dan flaş açıklama

Afrin düştü mü? TSK’dan flaş açıklama

Son dakika… Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Afrin’de devam eden operasyona ilişkin çok önemli bir açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar;

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 50. gününde Afrin’e dayanan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, artık dış mahallelerin 600 metre yakınına kadar ulaştı. TSK'dan yapılan açıklamaya göre ise Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3530 oldu.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün itibarıyla 55. gün geride kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), dün Afrin’de 16 köy ve noktayı daha teröristlerden kurtardı. Böylece ilçe merkezine ait dış mahallelerin yaklaşık 600 metre yakınına ulaşılmış oldu. Yerel kaynaklar merkeze yakın bu noktalarda da zaman zaman çatışmalar yaşandığını kaydetti.

TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Naz köyü, Bülbül beldesine bağlı Korzlu, Kelanlı, Barakaş, Kovanlı ve Çakur köyleri, kuzeybatıda Raco beldesine bağlı Zerkanlı, Çalkama, Çarkatı, Çakanlı, Balal köyleri ve 883 rakımlı tepe YPG/PKK-DEAŞ’tan arındırdı. Öte yandan  stratejik öneme sahip Meydanki kasabası da dün itibarıyla alındı.

Dün öğle saatlerinde de, Afrin’in Kafer Çil, Birka, Alicaro ve Hamoraco köyleri teröristlerden kurtarıldı. Böylece kontrol altına alınan bölge sayısı da 249’a ulaştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.