Ahlaksızlıktan helak olduğuna inanılan Pompei'de taşlaşmış ve günümüze kadar gelmiş 2 yeni ceset bulundu

Ahlaksızlıktan helak olduğuna inanılan Pompei'de taşlaşmış ve günümüze kadar gelmiş 2 yeni ceset bulundu

Kimilerine göre ahlaksızlıktan helak oldular, kimilerine göre sadece bir yanardağ patlaması. Geçtiğimiz günlerde günümüze kadar dayanmış ve taşlaşmış 2 yeni ceset bulunan Pompei'de neler yaşandı?

Döneminin en ünlü ticaret şehirlerinden olan Pompei'de Roma imparatorluğu hüküm sürmekteydi, imparatorluğun başında ise tarihin gördüğü en gaddar ve en sapık hükümdarlardan biri olan Caligula vardı.

 

caligula.jpg

Ticaret nedeniyle çok zenginleşen halkın ise ondan geri kalır yanı yoktu. Pompei'nin dört bir yanı genelevlerle çevriliydi. Ayrıca eşcinsellik çok normal karşılanıyordu. Nüfusun %60'ı asil, %40'ı kölelerden oluşuyordu.

 

pompei14.jpg

Asiller müthiş zenginlik içindeydi. Rivayet odur ki önce yemek yer daha sonra yediklerini kaz tüyleri kullanarak kusarlardı. Nedeni ise daha fazla yemek yiyebilmek, yemek zevkinden daha fazla faydalanmaktı...

 

pompei2.jpg

Tarihler 23 Ağustos 79’u gösteriyordu. O gün hava her günkünden biraz daha boğucuydu... Üstelik çok hafif de bir deprem olmuş ama fazla önemsememişlerdi. Biraz sonra kül yağmuru başladı. İnsanlar önce çok umursamadı. Belli ki yaşlı Vezüv daha önce de böyle faaliyetlerde bulunmuştu...

Paniğe kapılanlar limana doğru koşmaya başladı, bir kısmı ise kendini evine kapadı. Limana doğru koşanları bir sürpriz bekliyordu... Deniz kabarmıştı, azgın dalgalar gemileri lavlara doğru atıyordu. Zaten gökten de iri kum taneleri şeklinde kızgın taşlar yağmaya başlamıştı...

 

pompei3.jpg

Tüm şehrin yok olması birkaç saat sürdü. Korkunç felaketten kimse sağ kurtulamadı. 18 Kilometrelik bir alan içerisindeki Pompei lavlar altında kalmıştı. Pompei'nin 16.000 kişilik nüfusunun büyük bölümü taş olmuştu.

Vezüv öylesine kuvvetli püskürmüştü ki kül bulutları, felaketi haber verircesine Anadolu, Suriye hatta Mısır'a kadar uçuşmuştu.

Tüm zenginlikler, makamlar, güzelliklerle birlikte Pompei insanları taş oldu.

O insanlar bugün italya'da açık hava müzesinde görülebilir.

 

pompei4.jpg

Yaklaşık 2000 yıldır sessizliğini sürdüren Vezüv Yanardağı'nda geçmişte yaşanan bir lav ve kül felaketi, bu kentin insanlarını ani bir biçimde yakalamıştı. Felaket öylesine ani olmuştu ki, herşey 2000 yıl öncesinde olduğu gibi kaldı. Sanki zaman dondurulmuştu.

 

pompei5.jpg

Jeologlara göre halkın ölüm sebebi kükürt gazı. Taşa dönmelerinin sebebi ise yanardağın püskürttüğü volkanik tuzun sertleşmesi... Bu lavlar kalıp oluşturmuş, zamanla içerideki vücut çürümüş fakat kalıp aynı kalmıştır.

Bazılarına göre de Roma İmparatorluğu'nun dejenerasyonunun sembolü olan Pompei kavmi de, aynı Lut kavmi gibi, cinsel sapkınlıklara batmıştı. Kuran-ı Kerim’de helak oldukları anlatılan Lut ve birçok kavim gibi ahlaksızlıkları yüzünden helak olmuşlardı.

 

pompei6.jpg

Pompei'nin böyle bir felaketle yeryüzünden silinmesinde elbette ders çıkarılabilecek bir yön vardı. Tarihi kayıtlar, şehrin yok olmadan önce tam bir sefahat ve sapkınlık merkezi olduğunu gösteriyor. Şehrin en belirgin özelliği ise, fuhuşun çok yaygın olmasıydı.

Pompei faciası öyle ani olmuştu ki, Vezüv'ün lavları bir anda tüm kenti haritadan sildi. Olayın en ilginç yanı ise, kentin günlük yaşantısı içinde, Vezüv'ün korkunç patlamasına rağmen, kimsenin kaçamaması ve adeta büyülenerek felaketin farkına bile varamamış olmasıydı. Yemek yiyen bir aile, sofradaki halleriyle aynen taşlaşmıştı. Pompei kalıntılarından çıkarılan taşlaşmış insan cesetlerinin, bazılarının yüzleri hiç bozulmadan kalmıştı. Cesetlerin yüzlerinde ise şaşkınlık ifadelerini görmek mümkündür.

 

pompei7.jpg

İşte facianın en dikkat çekici yönü buradadır. Nasıl olmuş da binlerce insan hiçbir şey görmeden ve duymadan, adeta ölümün gelip kendilerini yakalamasını beklemişlerdir?

Olayın bu yönü, Pompei kavminin yokoluşunun Kuran'da anlatılan helak olaylarına benzediğini gösteriyor. Çünkü Kuran'da, helak olayları anlatılırken "birden yok olma" üzerinde durulur. Örneğin Yasin Suresi'nde anlatılan "şehir halkı", tek bir anda topluca ölmüşlerdir. Surenin 29. ayetinde bu durum şöyle anlatılır: "(Onlara) Yalnızca bir tek çığlık (yetti); anında sönüverdiler." (Yasin Suresi, 29)

 

pompei8.jpg

Pompei halkının ölümü de ayetlerde anlatıldığı şekilde, "anında yok olma" tarzında gerçekleşmiştir.

 

pompei9.jpg

İncil’de de geçiyor

Sadece İslamiyet’te değil Hristiyanlıkta da İncil’de sözü geçen Sodom ve Gomore gibi helak olmuş kavimlerin adı geçmekte.

 

pompei10.jpg

2 yeni ceset bulundu

İtalyan ANSA ajansının haberlerine göre, Pompei'ye bağlı 700 metre mesafedeki Civita Giuliana'daki kazı çalışmaları sırasında alçı kalıp tekniği sayesinde küllerle kaplanmış yan yana 2 insan bedenine ulaşıldı.

 

pompei.jpg

Bulunan cesetlerden birinin kürk giyen 40 yaşında bir asilzade olduğu, diğerininse yüksek ihtimalle bu asilzadenin 20'li yaşlarındaki kölesi olduğu belirtildi.

 

pompei11.jpg

Büyük bir sapıklık içeresinde olan Sodom ve Gomore gibi Allah tarafından cezalandırılan şehirlerden birisi olduğuna inanılan Pompei, Vezüv Yanardağı'nın MS 79'da patlamasıyla lavlar altında kaldı.

 

pompei12.jpg

1700'lü yıllarda ilk kalıntılarına rastlanan Pompei'de insanların bazıları da ahlaksız fiillerini işlerken patlamaya yakalanmış, o şekilde taşlaşmışlardı.

 

pompei13.jpg

Bölgede bulunan resimler de ahlaksızlığın bir belgesi olarak günümüze ulaşmıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum