Efsane program yine bir özel bölümle birbirinden güzel konularla 21 Kasım’da ekranlarda olacak

Efsane program yine bir özel bölümle birbirinden güzel konularla 21 Kasım’da ekranlarda olacak

Bir ekran klasiği olan “ Tarihin Arka Odası”, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden canlı yayınla saat 23.30'da, TRT 1'de ekrana gelecek

Bir dönem tüm Türkiye’yi uykusuz bırakarak sabahlara kadar ekranlara bağlayan efsanevi program “ Tarihin Arka Odası”, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden canlı yayınla saat 23.30'da, TRT 1'de ekrana gelecek programda, kütüphanedeki "Milli Mücadele Sergisi" ve bu sergi için ilk kez bir araya getirilen çok önemli tarihi belgeler ve birbirinden ilginç savaş hatıraları tanıtılacak.

Programda ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" emrinin el yazısının orijinali, Misak-ı Milli'nin, Lozan Antlaşması'nın, Cumhuriyet'in ilan kararının ve daha birçok önemli belgenin bugüne kadar sergilenmemiş asılları tarih meraklılarının dikkatine sunulacak.

Aynı zamanda 23 Nisan 1920'de meclise çekilen bayrak, Nutuk'un aslı, Milli Mücadele kumandanlarının silahları ve eşyaları, Sütçü İmam'ın tabancası, İstiklal Marşı'nın orijinali, ilk meclise asılan üzerinde ayet yazılı levha ve Cumhuriyet tarihinin siyasi ve askeri hazineleri Türk televizyon tarihinde yine ilk kez TRT 1'de ekrana gelecek.

PROGRAM NEDEN BİTMİŞTİ?

Habertürk’ten neden ayrıldığı hakkında detaylı açıklama yapmayan Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu, kararı kendi istekleriyle aldıklarını belirtmişlerdi.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM DE KATILMIŞTI

Tarihçi Murat Bardakçı ile Erhan Afyoncu'nun yıllardır hazırladıkları ve Habertürk TV'de yayınlanan "Tarihin Arka Odası" programında Osmanlı kültürüne ilişkin bir çok konu programa taşınmıştı. Program bir dönem de 8.5 saatlik canlı yayınıyla gündeme gelmişti. Prof. Dr. İlber Ortaylı, Erol Sadi Erdinç, Pelin Batu, Selin Barlas, Zeynep Özkartal, Nurhan Atasoy, İnci Çayırlı gibi isimlerde programa konuk olarak katılmışlardı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.