Ahmet Davutoğlu dönecek mi?

Ahmet Davutoğlu dönecek mi?

Yazar Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev verdiği, Bülent Arınç ve Abdülkadir Aksu'dan sonraki geri dönecek ismin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu öne sürdü. 

Yazar Fehmi Koru, "AK Parti eskilerle barışıyor mu" başlıklı yazısında AK Parti’nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç ve Abdülkadir Aksu'ya verilen görevleri değerlendirirken sıradaki ismin ise eski Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu öne sürdü.

Uzun yıllar FETÖ elebaşı Gülen'in Zaman gazetesinin başyazarı görevini yürüten Fehmi Koru, AK Parti’nin kurucu kadrosundan Bülent Arınç ve Abdülkadir Aksu'ya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önemli görevlere getirmesini yorumlarken, Ahmet Davutoğlu'nun da teklif gitmesi halinde kabul edebileceğini yazdı.

"RAHATSIZLIKLARI UZAKTA TUTULMALARINDANDI" 

Bülent Arınç, yeni oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu‘nun (CYİK) atanan ilk üyesi olurken, aynı kadrodan Abdülkadir Aksu da Vakıflar Bankası yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

AK Parti'de yaşanan bu sıcak gelişmeyi eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın dostu Fehmi Koru, "AK Parti eskilerle barışıyor mu" başlıklı köşesinde yorumladı.

Arınç ve Aksu'nun partilerinden hiçbir zaman kopmadıklarına değinen Koru, "Rahatsızlıkları uzakta tutulmalarındandı" dedi.

AHMET DAVUTOĞLU DÖNEBİLİR

"Kişiliklerine uygun konumlar teklif edilirse onların da benzer bir tepki vereceğini ve teklifi kabul edeceğini sanıyorum." diyen Koru, o isimlerden birinin de Ahmet Davutoğlu olduğunu iddia etti.

"Sesinin duyulması ve görüşlerine ilgi gösterilmesini istediği belli oluyor" dediği Davutoğlu için yazısına şöyle devam etti:

"Ona yeniden AK Parti içerisinde veya Cumhurbaşkanlığı kadrolarında yer açılması bir dizi yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıracak, fuzuli bir parti girişimine harcanabilecek emeklerin heba olmasını da engelleyecektir.

KİMLER GİDER KİMLER KALIR? 

Görüşümü bir kez daha hatırlatayım: Cumhurbaşkanı hala gönüllerinden AK Parti’yi silememiş isimleri görevlendirmekle isabetli bir iş yapmış oluyor; davetini kabul edenler de öyle…

Davetin kimlere kadar uzanacağını bilmek şu sırada imkansız; ancak kritik eşik değerindeki İstanbul seçimi öncesinde yeni yakınlaşmalar yaşanması beni hiç şaşırtmaz."

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.