Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisine sonbahar dökümü! 

Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisine sonbahar dökümü! 

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun yeni hareket ilişkin net açıklamaları sonbaharda ortaya dökeceği ve hemen ardından yeni partisini kuracağı öne sürüldü. Davutoğlu, 'koşullar uygun olursa' harekete geçecek.

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun yeni bir parti kuracağı söylentileri yeniden gündem oldu.  22 Nisan’da yayımladığı bir dizin açıklamaları bazı kesimlerce “manifesto” olarak nitelendirdiği Ahmet Davutoğlu’nun iftar programlarıyla başladığı değerlendirme toplantıları devamında net açıklamasını sonbaharda ortaya dökeceği konuşuluyor. Buna göre Davutoğlu'nun parti kurulması için koşulların uygun olduğuna karar verilmesi durumunda harekete geçeceği belirtiliyor.

DİYARBAKIR KONYA BAĞLANTILI BİR HAREKET!


Cumhuriyet‘in haberine göre; Davutoğlu bugün Diyarbakır’da devam edeceği iftar programını 2 Haziran’da Konya’da tamamlayacak. Davutoğlu, bayramın ardından çeşitli sivil toplum örgütlerinin programlarına katılarak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar ve eleştirilerini sürdürecek. 

31 Mart seçimleri sürecinde her iki güne bir yeni parti kuracakları arasında konuşulan Ahmet Davutoğlu’na yakın kaynaklar; Bayram sonrasında da Davutoğlu’nun sivil toplum örgütlerinin programlarına katılarak konuşma programını sürdüreceğini belirtiyor. 

KARARI İSTANBUL SEÇİMLERİ BELİRLEYECEK 

Davutoğlu’nun, sonbahar aylarına kadar çalışmalarını sürdüreceği, parti kurup kurulmamasını gelinen nokta ve koşullara göre değerlendireceği, eğer koşulların uygun olduğuna karar verirse harekete geçeceği öğrenildi. 

Öte yandan İstanbul seçimleri itiraz sürecinde yine yeni parti kuracağı arasında yer alan Abdullah Gül ile birlikte Ahmet Davutoğlu, İstanbul seçimlerinde CHP adayı lehine açıklamalar yapmıştı. İki isimde YSK'nın İstanbul kararını eleştirmiş ve bundan memnun olmadıklarını dile getirmişlerdi. 

Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti koşullarının en önemli etkeni ise yine İstanbul seçimlerinin sonucu olacağı konuşuluyor. Buna göre AK Parti İstanbul'da kazanırsa yeni parti koşullarının yetersiz kalacağı, kaybederse yeni harekete girişme koşullarının oluşacağı konuşuluyor. Yani Davutoğlu'nun yeni parti girişimi en çok AK Parti'nin oy kaybına bağlı. 

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.