Ahmet Hakan'dan "Dersim" güzellemesi

Ahmet Hakan'dan "Dersim" güzellemesi

Ahmet Hakan, Tunceli Belediyesi'nin isminin 'Dersim Belediyesi' olarak değiştirilmesi kararına destek verdi.

Ahmet Hakan, Hürriyet'te bugün yayımlanan köşesinde Tunceli Belediyesi'nin adının değiştirilmesi kararını ele aldı.

Tunceli Belediye Meclisi'nin kararına destek veren Hakan, şöyle yazdı:

"- BİR: Oranın kadim adı 'Dersim'dir... Türküler 'Dersim' der... Destanlar 'Dersim' der... Hatıralar 'Dersim' der... 'Tunceli' sonradan olmadır. Tarih her köşesinden 'Dersim... Dersim...' diye haykırır.

- İKİ: Yakın tarihin sancılı dönemlerinde yaşananlar nedeniyle alınan kararların tümünü, bugün aynen devam ettirmekte ısrar etmek anlamsızdır. Tutuculuğa hiç mi hiç gerek yok.

- ÜÇ: Yörenin ahalisi, orayı 'Dersim' olarak benimsiyorsa ve 'Tunceli' adına ısınamıyorsa... 'İlle de Tunceli diyeceksiniz' diye tutturulmaz... O yörenin ahalisine isim dayatmak, çok nahoş bir tutumdur.

- DÖRT: “Dersim”in adını değiştirme hakkının, Dersim’in yerel temsilcilerinde olmasının hiçbir sakıncası yoktur... “Buna devlet karar verir, sen kim oluyorsun” falan diye çıkışmak, seçilmiş yerel temsilcileri hafife almak olur."

MAÇOĞLU'NUN DESTEKÇİLERİ DE TEPKİLİ

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu'nun destekçisi olan bazı ünlü isimler ise karardan dolayı Maçoğlu'na eleştiriler yöneltti.

Ünlü sunucu Fatih Portakal sosyal medya hesabından "Bunca sorun arasında Başkan #FatihMaçoğlu yeri miydi? Boşa giden enerji!" diye yazarken, yazar Müyesser Yıldız "Ey Maçoğlu kardeşim, bu millet seni öğrenci okutmakla, milli tarım yapmakla tanıdı, topyekün Tunceli Belediye Başkanı olmanı istedi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.