AK Parti Maltepe seçiminin iptali için YSK’ya başvurdu

AK Parti Maltepe seçiminin iptali için YSK’ya başvurdu

AK Parti, Maltepe’deki ilçe birleştirme tutanaklarının usulüne uygun düzenlenmediği gerekçesiyle YSK’ya iptal başvurusunda bulundu.

Maltepe’de yeniden yapılan sayımı sonrası birleştirme tutanağından dakikalar içinde AK Parti’den bir hamle geldi.

AK Parti, Maltepe’deki ilçe birleştirme tutanaklarının usulüne uygun düzenlenmediği gerekçesiyle YSK’ya seçimin iptali ve yenilenmesi için başvuruda bulundu.

İL SEÇİM KURULU’NDAN SONRA YSK’YA BAŞVURDU

AK Parti, Maltepe’deki ilçe birleştirme tutanaklarının usulüne uygun düzenlenmediği gerekçesiyle YSK’ya seçimin iptali ve yenilenmesi için başvuruda bulundu.

AK Parti, Maltepe'de ilçe birleştirme tutanaklarının usulüne uygun düzenlenmediği gerekçesiyle YSK'ya iptal başvurusunda bulundu.

Ayrıca bu başvurudan hemen önce AK Parti İl Başkanlığı da Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nun birleştirme işlemlerinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

MHP'DE MALTEPE VE İSTANBUL SEÇİMİNİN İPTALİ VE YENİLENMESİ İÇİN YSK'YA BAŞVURUDA BULUNDU

MHP İstanbul Büyükşehir seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için olağan üstü itirazda bulundu.

MHP sabah saatlerinde ise Maltepe seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için YSK'ya başvurmuştu.

Bugün sabah saatlerinde MHP, YSK'ya Maltepe'deki seçimlerin iptali için olağanüstü başvuruda bulunmuş ve İlçe sandık kurullarında görevlendirilen, başkan ve asil üyelerin, 962’sinin kanunda gereken şartları taşımadığı vurgulanmıştı.

REKLAM

ads by AdMatic

MHP, başvurunda sandık kurulu yetkililerinin 479’unun il ve ilçe dışından Maltepe’ye atandığı belirtilmiş ve ayrıca, çok sayıda belediye çalışanının da, sandıklarda görevlendirildiği ifade edilmişti.

MHP’nin Maltepe olağanüstü itiraz dilekçesinde, “Bu durum sandık sonuçlarına bakılmaksızın suçtur. Ortada tam bir kanunsuzluk vardır” değerlendirmesi de yer almıştı.

MALTEPE’DE TUTANAK HAZIRLANDI

Öte yandan, Maltepe'deki birleştirme tutanağı, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nden İl Seçim Kurulu'na gönderiliyor. YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkında kararı bekleniyor.

Maltepe'deki bin 89 sandıktaki yeniden sayım işlemi sona ermesi ile günlerdir beklenen İstanbul seçim sonuçları netleşti. Maltepe’de tamamlanan birleştirme tutanağı, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nden İl Seçim Kurulu'na gönderiliyor.

Sayım işleminin ardından ıslak imzalı oy tutanaklarının birleştirme süreci de tamamlandı. Sonuçların İl Seçim Kurulu’na teslim edilmesi bekleniyor. Sonuçlar YSK’nın veri tabanına işlenecek ve YSK’nın kararı beklenecek.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.