Maltepe sonuçları il seçim kurulu'nda Peki şimdi ne olacak?

Maltepe sonuçları il seçim kurulu'nda Peki şimdi ne olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının akıbetini belirleyecek Maltepe'deki seçim sonuçları sayımına ilişkin birleştirme tutanakları İstanbul Adliyesindeki İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığına ulaştırıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da birçok sandıkta usulsüzlük ve şaibeler nedeniyle AK Parti ve MHP’nin itirazları üzerine tekrar sayım işlemi sona eren Maltepe'de, birleştirme tutanakları Türkan Saylan Kültür Merkezi’nden İl Seçim Kurulu’na gönderildi. 

Maltepe'de, bin 89 sandıktaki oy pusulalarının yeniden sayım işlemi saat 00.22 itibarıyla tamamlanmıştı. AK Parti ilçe teşkilatlarınca ilçe seçim kurullarına yapılan geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazı üzerine Maltepe'de oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti. 

GÖZLER İL SEÇİM KURULU VE YSK’DA

Öte yandan AK Parti dün İstanbul Büyükşehir seçimin iptali ve yenilenmesi için YSK’ya başvurmuştu. Bugün ise MHP İstanbul seçimin iptali için YSK’ya başvurdu.

Yine MHP ve AK Parti Maltepe seçiminin iptali ve seçimin yenilenmesini isteten başvurularını bugün yaptı.

YA EKREM İMAMOĞLU'NA MAZBATA VERİLECEK YA DA İSTANBUL SEÇİMLERİ YENİLENECEK

Bugün Maltepe ile sona eren oy sayım ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonucuna göre bir karar verilecek. Son aşamaya göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na oy çokluğu ile başkanlık mazbatası düzenleyip teslim edilecek.

Ya da YSK daha önce AK Parti’nin Büyükçekmece ile dün İstanbul Büyükşehir ve bugün ise Maltepe seçimlerinin iptali ve yenilenmesini görüştükten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatası kararı verecek. YSK ayrıca MHP’nin de İstanbul Büyükşehir ve Maltepe seçimlerinin iptali ve seçimlerimin yenilenmesi itirazını değerlendirecek.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.