AK Parti ve Abdurrahman Dilipak arasındaki 'AK Parti'nin papatyaları' davası sonuçlandı

AK Parti ve Abdurrahman Dilipak arasındaki 'AK Parti'nin papatyaları' davası sonuçlandı

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak'a yönelik AK Parti ve KADEM'in açtığı dava sonuçlandı. “AK Parti’nin Papatyaları” başlıklı yazısında geçen “Fahişeler ve onların türevleri” ifadesinin AK Parti Kadın Kolları için kullanılmadığı ifade edildi.

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak'ın "AK Parti'nin Papatyaları" başlıklı yazısının 27 Temmuz 2020'de Akit gazetesinde yayımlanmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi, 80 il teşkilatı ve KADEM suç duyurusunda bulundu.

Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Dilipak'ı Ali Pacciı, Faruk Keleşmur, Fatih Şen, Esra Balcı ve Mustafa Admam Mehel, Ömer Yüzgül temsil etti.

AK Parti ve KADEM'i Helin Görgül, Sinem Ermiş, Songül Sarıgündoğdu, Yasemin Cangüloğlu, Rana Filiz Değirmenci temsil etti.

Ceza davasının yanı sıra "AK Parti'nin Papatyaları" başlıklı yazı nedeniyle Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı sıfatıyla Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde de dava açarak talepte bulunuldu.

Mahkeme 100 bin lira tazminata hükmetti. Ancak temyizden memnun kalınmaması nedeniyle mahkeme, kararı bozarak dava dosyasını ilk derece mahkemesine geri gönderdi, bu aynı konuyla ilgili bir ceza davası olduğundan tazminat sonucu beklenmeden dava açıldı. 

 

Kararın ardından Dilipak şunları söyledi:

 

"Genelde fuhuş ve türevleriyle ilgili açıklamaların hiçbir işe yaramadığı düşünülüyor. Ancak ilk cümlenin tamamına bakıldığında AKP'lilerin AK Parti içindeki FETÖ'nün manevi ikizleri olduğu açıkça görülüyor. Bu AK Partililerin de "papatyaları" olduğundan bahsediyoruz. Bu açıklamanın doğrudan muhatabının AK Parti olmadığı açık değil mi? Ne AK Parti ne de herhangi bir cemaat, siyasi parti, aile. ya da toplum Hiçbiri kesinlikle masum değildir. Masumiyet ilkesi sadece peygamber için geçerlidir. Hatta peygamberin soylu ailesi için de geçerlidir. Nuh'un, Hz. Lut'un eşleri, Hz. İbrahim'in babası masum değildir. "Bu ifadeye dayalı kanaat mantığa aykırıdır. Üstelik hukuka ve hukuka daha da aykırı" dedi.


siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.