AK Parti’de 8 bakan değişecek

AK Parti’de 8 bakan değişecek

AK Parti’de 2019 seçimler öncesinde sekiz bakanın değişeceği iddia edildi. İşte ayrıntılar;

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde seçim startı verilirken, ‘değişim’ sürecinin de devam edeceği bildiriliyor. Yılbaşından sonra 8 bakanın değişebileceği vurgulanıyor.

AKP il kongreleri ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim gezilerine başladı. Geçen hafta sonu Rize, Bayburt, Gümüşhane il kongrelerine katılan Erdoğan’ın il kongrelerinin tamamına katılmak istediği, programını da buna göre düzenlediği öğrenildi.

Genişletilmiş il başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde ve belediye başkanlarıyla yapılan toplantılarda, ‘Bütün hizmetler seçim amaçlı olacak’ talimatı verildiğini kaydeden AKP yöneticileri, atılacak her adımda seçimlerin göz önünde bulundurulacağını ifade ettiler.

AKP’de değişimin süreceğini kaydeden kıdemli bir AKP yöneticisi de şu bilgileri verdi:

“Belediye başkanları ile ilgili değerlendirmeler sürüyor. Belirlenen isimlerin istifaları mutlaka istenecek. Şu anda 6 il belediye başkanı istifasını verdi. İlçe belediyelerinden de istifa edenler oldu. Bu devam edecek. Bu konuda taviz verilirse bu işin içinden çıkamayız. Bir adım atıldı, arkası getirilecek. Sadece belediye başkanları da değil, il başkanları da değişecek. Şu anda il kongreleri başladığı için belki bazı arkadaşlar aday olmaz, bu sorun o şekilde çözülmüş olur.

Ondan sonra sıra MKYK ve MYK’ya gelecek. Arkasından Bakanlar Kurulu’nda da değişim olacak. 8 civarında bakan değişirse sürpriz olmaz. Bu değişim zorunlu. Bütün bu işleri kongre ile sonlandırmış olacağız. Yapılacak son değişimlerden sonra artık bütün parti, belediyeler ve hükümet, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere kilitleneceğiz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız grup konuşmalarında ve parti toplantılarında açıkça vurguladı. En son Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda bu mesajı verdi. Bundan sonra parti içinde FETÖ tartışması da yaşanmayacak. Gizli açık hepsi temizlenecek.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler

Kaynak:Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.