MHP kanadından Cumhurbaşkanı Sözcüsüne ağır eleştiriler

MHP kanadından Cumhurbaşkanı Sözcüsüne ağır eleştiriler

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret edip ve onu özlüyoruz şeklindeki açıklamalarına MHP kanadından tepki geldi.

MHP'nin yayın organı olan Ortadoğu gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, “Ahmet Kaya'ya sahip çıkan şehitlere saygısızlık yapar!” başlıklı yazısında, Ahmet Kaya'nın Fransa’daki mezarını ziyaret eden ve "yüreği büyük, gönlü zengin, yetenekli sanatçılarından bir tanesi" olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı ağır bir dille eleştirdi.

Çiçek yazısında, “Geçtiğimiz hafta, PKK'lı Ahmet Kaya'ya sahip çıkanları eleştirdiğim ‘Ahmet Kaya'yı anmak, Apo'yu özlemektir!’ başlıklı bir yazı yazdım. Solcular, komünistler, bölücüler zaten Ahmet Kaya'nın PKK'lı olmasından dolayı ona sahip çıkıyor. Ahmet Kaya'ya ‘PKK'lı’ dediğim için hiçbiri rahatsızlık duymuyor. İlginç olanlar kendine İslamcı diyenler…” ifadelerine yer verdi

“Onlarda bir başka Ahmet Kaya hayranlığı var” diyen Yıldıray Çiçek, yazısında İbrahim Kalın’a yönelik şu göndermede bulundu:

“Ahmet Kaya'ya sahip çıkarken onun PKK'lı kimliğini gizlemeye ve onu vatansever olduğuna inandırmaya çalışıyorlar. Yazılarımıza da bu manada tepki gösteriyorlar. Savunmalarını da ‘Ahmet Kaya başörtüsü yasağına tepki göstermişti’ şeklinde yapıyorlar. Ahmet Kaya ‘Başörtüsü yasağına’ tepki gösterince PKK'lı kimliğinden sıyrılıyor ya da onu tertemiz mümin mi yapıyor?

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.