AK Parti'de Bahçeli hazımsızlığı! Bitiren taraf MHP olmayacak

AK Parti'de Bahçeli hazımsızlığı! Bitiren taraf MHP olmayacak

Cumhur İttifakı’nın geleceğine ilişkin hem AK Parti, hem de MHP’li yetkililerden açıklama geldi. 

Reuters’a kuşan üst düzey AK Partili yetkili, MHP ile kurulan ittifaktan beklenen katkının alınamadığını ve partinin daha ‘milliyetçi’ bir görüntü vermeye başladığını, bunun da bazı zararlarını gördüklerini ifade etti.

“MHP, BİZDEN DAHA FAZLA FAYDA SAĞLADI”

AK Partili yetkili yaptığı açıklamada, “Devlet Bahçeli’nin seçimde yüzde 18.81 oy aldıkları açıklaması ittifak açısından meydana gelen çatlağı büyüttü. Sonuçta MHP bu ittifakta büyük fayda sağladı, bizden bile fazla” dedi.

İSTANBUL SEÇİMLERİ, İTTİFAKIN KADERİNİ BELİRLEYEBİLİR!

AK Partili yetkili açıklamasının devamında, “İstanbul seçimlerinin tekrarı için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunuldu. Buradan çıkacak sonuca göre ittifakın durumu da belli olur. Kısa sürede ittifakın nereye evrileceğini söylemek zor ama kırılma artık gözle görülür seviyede” ifadelerini kullandı.

AK Parti’de yer alan bazı önemli isimlerin MHP ile kurulan ittifaka net şekilde tavırlı olduğunu belirten bir başka AK Partili yetkili, “Devlet Bahçeli’nin öngörülmezliği işleri zorlaştırıyor” şeklinde konuştu.

Bazı AK Partililer, bazı belediye başkanlıklarının kaybedilmesinde sorumlu olarak MHP’yi gösterirken, AK Parti’nin İzmir adayı Nihat Zeybekçi de dün yaptığı açıklamada, “İttifaklar olmasaydı İzmir’deki seçimi kazanmıştık” demişti.

“İTTİFAKI BİTİREN TARAF BİZ OLMAYACAĞIZ”

Reuters’a konuşan MHP’li bir yetkili ise, AK Parti ile son dönemde bazı alanlarda farklı değerlendirmelerin iyice su yüzüne çıktığını söyledi ve “Bu ittifak bitecekse bunu yapan taraf biz olmayacağız” dedi.

Başka bir MHP’li yetkili ise, “Cumhur İttifakı devam ediyor, Türkiye için bu ittifak gerekli. Şu anda bu ilişkiyi bozan taraf biz olmayacağız. Aile içinde zaman zaman uyumsuzluklar ve anlaşmazlıklar olabilir. Biz sorunların büyümesinden yana değiliz. Yüksek Seçim Kurulu’ndan beklenen bir İstanbul kararı da var. Bu durumun netleşmesi de gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Toplam 600 sandalyenin bulunduğu Meclis’te AK Parti’nin 291, MHP’nin ise 49 milletvekili bulunuyor. İttifakın sona ermesi halinde bazı düzenlemelerin Meclis’ten geçmesi için AK Parti’nin desteğe ihtiyacı olacak.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.