Ak Parti'de büyük sıkıntı! Gül’cülerin hedefinde Dağ var

Ak Parti'de büyük sıkıntı! Gül’cülerin hedefinde Dağ var

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Abdullah Gül tartışması yaşanıyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın açıklamaları partiyi ikiye böldü. İşte haberin ayrıntıları;

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın 11. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti kurucularından Abdullah Gül için kullandığı ifadeler parti içerisinde tartışmalara yol açtı. Hamza Dağ'ın sözlerine ilk tepki Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten gelmişti.

Hamza Dağ, Abdullah Gül için, “Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler sonrası AK Parti'de hareketlilik yaşandığı ileri sürüldü. Bazı MYK üyelerinin, Dağ’ın açıklamasına ilişkin rahatsızlıklarını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ilettikleri iddiası kulislerde dolaşıyor.

Hamza Dağ’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki “hain” sözleri parti içinde tartışmaya neden oldu.

Dağ’ın sözlerinin ardından parti içinde de bir hareketlenmenin yaşandığı, Dağ’a yönelik tepkilerin yükselmeye başladığı belirtiliyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Dağ’ın, sözlerini düzeltecek yeni bir açıklama yapması veya gereğinin yapılmasının dile getirildiği aktarılıyor. Bazı MYK üyelerinin, Dağ’ın açıklamasına ilişkin rahatsızlıklarını bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da ilettikleri belirtiliyor.

Oluşan rahatsızlık üzerine bir yandan Erdoğan’ın Dağ ile görüştüğü, diğer yandan da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Dağ’ın sözleri ile ilgili “Arkadaşımızın bu ifadesi eleştiri sınırını aşan, aşırı, tasvip etmediğimiz bir ifade olmuştur. Doğru bulmadığımız bir ifade ortaya çıkmıştır” açıklamasını yaptığı belirtiliyor.

HAMZA DAĞ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 19 Ağustos’ta partisinin İzmir il başkanlığındaki bayramlaşma programında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilişkin, “Bu harekete ihanet edenlerden birisidir. Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı ama Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir” demişti.

siyasetcafe.com

halkbank-002.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.