Beyaz Saray’dan kritik Halkbank açıklaması! Kriz çözülmezse...

Beyaz Saray’dan kritik Halkbank açıklaması! Kriz çözülmezse...

Amerika Birleşik Devleti ile Türkiye arasında yaşanan Brunson krizine ilişkin Beyaz Saray’dan flaş bir açıklama geldi. İşte haberin ayrıntıları;

Türkiye ile ABD arasında başlayan gerilim tırmanarak devam ediyor. Brunson krizinin ardından ABD, Türkiye’ye yönelik  başlattığı ekonomik savaş sürüyor. Dünya basını da iki ülkeden gelecek gelişmeleri yakından takip ediyor.

İsrail'in en popüler gazetelerinden Haaretz, Türkiye ile ABD arasındaki gerilimi mercek altına alan bir dosya hazırladı. Amir Tibon imzalı haberde, açıklamalarda bulunan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, yaşanan gerilimi değerlendirdi ve Beyaz Saray'ın duruma yaklaşımını gözler önüne serdi.

Türkiye-ABD geriliminde art arda yeni gelişmeler yaşanıyor. Sözcü'de yer alan habere göre; İsrail’in çok satan gazetelerinden Haaretz’e konuşan üst düzey Beyaz Saray'dan ABD’li bir yetkili, ikili ilişkileri değerlendirdi.

'BRUNSON SERBEST BIRAKILIRSA KONUŞULABİLİR'

Adını açıklamak istemeyen yetkili, “Trump yönetimi Türkiye’ye iki ülke arasındaki diğer ilişkileri koşula bağlayarak, "Örneğin Halkbank davası sadece Brunson serbest bırakılınca konuşulabilir” ifadelerini kullandı.

Yetkili, iki ülke arasındaki Brunson krizinin sona ermemesi durumunda Halkbank davasının konuşulamayacağını ve uzun bir süre alacağını söyledi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.