AK Parti'de flaş FETÖ istifası

AK Parti'de flaş FETÖ istifası

AKP'nin Avrupa'daki kolu olarak bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Frankfurt başkanı teşkilata yerleştirilen FETÖ’cüler nedeniyle Faruk Solmaz istifa etti.

Başkan Faruk Solmaz, UETD üyelerinin bulunduğu WhatsApp grubuna gönderdiği bir mesajda, istifa gerekçesi olarak tüm itirazlarına rağmen teşkilata FETÖ'cülerin doldurulmasını gösteren Solmaz, "15 Temmuz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak adına" görevden ayrıldığını duyurdu.

Hessen bölge yönetiminin 50 kişilik bir WhatsApp grubuna hakim olamadığını, gençlik etkinliklerine ihtiyarları doldurduğunu ve AKP'nin imajını Hessen eyaletinde dağıtmak amacıyla göreve devam ettiğine kanaat getirdiklerini vurgulayan Solmaz, "AKP'nin ve Reisin yolunda dün olduğu gibi bugün de baş koymuş bir vatanperver olarak devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SULAR DURULMUYOR

Türkiye'den YTB ve diğer kurumlar üzerinden proje desteği verilen UETD genel merkezinin Almanya'da kamu yararına çalışan dernek statüsünün iptal edilmesinin ardından, İsveç'te de UETD yetkilileri hakkında soruşturma başlatılmıştı. Öte yandan derneğin içinde bulunduğu çalkantılı süreçten AKP genel merkezinin de rahatsız olduğu ve Avrupa'daki faaliyetleri başka bir isimle sürdürmeyi planladığı iddia edildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.