FBI Türkiye’yi mi dinledi?

FBI Türkiye’yi mi dinledi?

Gazeteci – yazar İsmail Saymaz, ABD’nin yaptığı dinlemelere ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu ve FBI’ın Türkiye’yi dinleyip dinlemediğine dair önemli cümleler kullandı. İşte ayrıntılar;

CNN Türk’te Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında Reza Zarrab davasına ilişkin tartışmalar devam ederken, Zarrab davasını ABD'de takip eden Hürriyet New York Temsilcisi Razi Canikligil canlı yayına bağlanarak mahkemede 17 - 25 Aralık soruşturmasında geçen tapelerin haricinde, 2015 yaz ayından tapelerin de olduğunu söyledi.

Bunun üzerine konu hakkında, Hürriyet Gazetesi Muhabiri - Yazar İsmail Saymaz, "Oturup 2015 yazında ABD'nin yaptığı söylenen dinlemelere kafa yormak gerekiyor. Bu dönemde ABD - Türkiye ilişkileri nasıldı? FBI Türkiye'yi mi dinliyordu? Türkiye'de kimi dinliyordu?" dedi.

İşte İsmail Saymaz’ın canlı yayında yaptığı o kritik açıklamalar;

“2015 yazında yapılan dinlemeler iki seçim arasına denk geliyor buda ilginçtir. Oturup buna kafa yormak gerekiyor. O tarihlerde ABD-Türk ilişkileri nasıldı? İktidar yanlısı basının zaman zaman yere göğe sığdıramadığı gibi olumlu bir tablo mu vardı? Öyle bir tablo varken Amerika’da FBI Türkiye’yi mi dinliyordu ve Türkiye’de kimi dinliyordu? 2015 yazında Türkiye’de kimleri dinlediler? Ben silsile yoluyla siyasetinde dinlendiğini tahmin ediyorum. Varılmak istenen yer de siyaset mekanizması anladığımız kadarıyla. Dolayısıyla birden bire dost Amerika gibi tarif edilen o nizamın Türkiye’de aslında kuvvetli bir dinleme yürüttüğünü anlayacağız. Geçenlerde ABD büyükelçisi dedi ya ‘IŞİD meselesinde biz yardım ettik’  FBI’ın bir iki yardımı olmuştu bazı soruşturmalarda. Anladığımız kadarıyla FBI Türkiye’yi dinlemiş. O esnada 2015 yazı boyunca siyasi kararlara müdahil olmuş. Bunlar hangi hukuksal bağlamda dinlendi? Hangi suç çerçevesinde dinlendi ve mahkemeye ne diye gelecek? Rıza Zarrab 2014 ve öncesindeki işlediği iddia edilen suçlardan ötürü 2015’te dinlenerek ne elde edildi? Yani hangi bağlama konulacak bu? Elimizdeki dinlemeler 2012-14 arasındaki var olduğu iddia edilen dinlemeler. 2015’te ne dinlendi, yani 2014’ten sonra pek bir gelişme olmadı ki. O nedenle bu bildiğimiz anlamda ticari bir dava olarak başlayıp bitmeyecek. Bu bildiğimiz çeşitli kol saatinden tutalım hediyeye kadar bundan ibaret bir dava değil.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.