Ak Parti'de kriz büyüyor: Hepsi görevden alındı

Ak Parti'de kriz büyüyor: Hepsi görevden alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı Ak Parti’de yerel seçim öncesi yaşanan kriz büyüyor. Bir ilçe teşkilatı daha görevden alındı.

Konya’da dün eylem yapan Ak Parti Seydişehir Teşkilatı bugün Genel Merkez tarafından görevden alındı. Yerel seçimlere 3.5 ay kala Adalet ve Kalkınma Partisi’nde deprem etkisi yaratacak gelişmeler yaşanıyor. Önce Tarsus İlçe Başkanı görevden alındı şimdi de dün sokağa çıkıp Seydişehir İlçe eski Başkanı Mustafa Konurer’in belediye başkan adayı gösterilmemesine tepki gösteren ilçe teşkilatının toplu olarak görevine son verildi.

Kurtulmuş’tan flaş ittifak açıklaması: Bir ilki gerçekleştirecekler

Ak Parti Genel Merkezi’nin aldığı bu kararın ardından teşkilat üyelerinin, Mustafa Konurer’i yerel seçimde 'bağımsız aday' göstermek için harekete geçtiği ifade edildi.

Bilindiği üzere dün Seydişehir İlçe Teşkilatı, görevinden istifa eden İlçe Başkanı Mustafa Konurer’in aday gösterilmeyeceği iddiaları üzerine sokağa çıkmış ve böyle bir kararın alınmasının ilçe teşkilatının görüşünün, fikrinin yok sayılacağı ifade edilmişti.

Mahkeme kararını verdi: Bakan Soylu’ya şok ceza

Genel Merkez dün yaşananların ardından  bugün flaş bir karara imza attı ve teşkilatı parti disiplinine karşı hareket ettiği için görevden aldığını açıkladı.

ak-parti-025.jpg

Mustafa Konurer'in istifa etmesinin ardından Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanlığı görevine geçici olarak atanan Sadettin Kuyucak dün yaptığı açıklamada Genel Merkez tarafından Seydişehir Belediye Başkan adayının belirlendiği iddialarının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etmiş ve tepkisini ortaya koymuştu. Başkan Sadettin Kuyucak, Genel Merkez tarafından eski İlçe Başkanı Konurer'in yerel seçimlerde aday gösterilmemesi durumunda da istifa edeceklerini belirtmişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haber.

ak-parti-konya.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum