AK Parti'de şok gelişme: 2 büyükşehirde aday değiştirecek

AK Parti'de şok gelişme: 2 büyükşehirde aday değiştirecek

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yerel seçimler öncesi flaş gelişmeler yaşanıyor. İki büyükşehirde adayların değişeceği iddia edildi.

AK Parti, bugüne kadar 74 ilin belediye başkan adayını kamuoyuna açıkladı. Aday açıklanmayan iller arasında İstanbul ve 6 il daha bulunuyor. Sözcü Gazetesi’nden Veli Toprak çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Belediye Başkan adayları açıklanan Şanlıurfa ve Samsun'da ‘kimi belediye başkan adayı görmek istiyorsunuz?' sorusuna cevap arandığı ileri sürüldü. Veli Toprak, sonuçlara göre iki ilde de adayın değişmesinin gündemde olduğunu ifade etti.

Hakkında suç duyurusunda bulunanlara Nihat Genç’ten “Veryansın”

Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Şanlıurfa Belediye Başkan adayı olarak Zeynel Abidin Beyazgül ve Samsun Belediye Başkan adayını Mustafa Demir olarak açıklamıştı.

Erdoğan'a bu iki şehir hakkında özel brifing verildiği öne sürüldü. Bu brifingde 2 adayın karşısına da güçlü bir rakip çıkması halinde seçimin kaybedilebileceği belirtildi.

Portakal’dan Erdoğan’a şok cevap

Bu gelişmenin ardından Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda AK Parti Genel Merkezi her 2 şehirde de anket çalışması başlattı. Anket sonuçlarına göre iki adayın da değiştirilmesinin mümkün olduğu belirtildi.

AŞİRETLERİN ORTAK ADAY ARAYIŞI

Şanlıurfa’da aşiretlerin ‘ortak aday' arayışına girdiği ve 2002 yılında bağımsız milletvekili seçilen ve daha sonra AK Parti'ye geçen Sabahattin Cevheri'ye 'çatı aday ol' önerisinin götürüldüğü kaydedildi.

Şehrin önde gelen aşiretleri ve bazı partiler ise Cevheri isminde mutabakata vardı. Cevheri'nin büyük ihtimalle bağımsız aday olması bekleniyor. 2009'da da Eşref Fakıbaba'nın bağımsız seçildiğini hesap eden AK Parti'de, adayın değişmesi bekleniyor.

Ankara'da anket skandalı Erdoğan'ı kandırdılar

TRABZONLU OLMASI TEPKİLERE NEDEN OLDU

2014'te Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yusuf Ziya Yılmaz ise 24 Haziran'da milletvekili seçilince yerine Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin getirildi. Şahin'i aday göstermeyen Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi, eski bakan Mustafa Demir'i aday gösterdi. Ancak Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Demir'in Trabzonlu olması Samsun'da tepkilere neden oldu.

Millet İttifakı'nda İyi Parti'ye bırakılan Samsun'da, bu partinin göstereceği adayın güçlü biri olması halinde Demir'in şansının zor olduğu vurgulanıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.