Ak Parti’den flaş açıklama! İdam teklifinin manası yok

Ak Parti’den flaş açıklama! İdam teklifinin manası yok

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden idam tartışmalarına ilişkin çok konuşulacak bir değerlendirme yapıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ çarpıcı ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar;

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, idam tartışmalarına ve ABD ile yaşanan Papaz Brunson krizine ilişkin konuştu.

Milletvekili Dağ, “ABD ile yaşanan görüş ayrılıkları göz önünde bulundurulduğunda rahip Brunson meselesi bu anlamda sembolik bir noktada kalıyor” ifadelerini kullandı.

"İDAM İÇİN YETER SAYI ŞART"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit cenazesinde söylediği “İdam önüme gelirse ben onaylarım” sözlerinin hatırlatılması üzerine Dağ, “İdamın ilk etapta milletimizin takdirine bırakılmasını sağlayabilmek, yani referanduma gidebilmek için 360 milletvekilinin oyuna ihtiyacımız var. Bu da en az üç partinin görüş birliği etmesiyle mümkün olabiliyor. Bu konuda anayasa değişikliği için 400 milletvekilinin oyu ve Cumhurbaşkanımızın imzası gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunu söylerken bu gerekliliğin de farkında tabii ki. Bu noktada milletimizin idam talebinin yerine getirilebilmesi için TBMM’deki siyasi partilerin mutabakat sağlamasına ihtiyacımız var. Bu mutabakat çalışmaları yapılmadan da teklif getirmenin bir manası olmaz diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız kendisine düşeni yapacağını ifade etmiştir. Önemli olan bu noktada söz konusu mutabakatı TBMM’de sağlayabilmektir” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.