Ordu’daki sel felaketinin ardından Erdoğan'dan flaş açıklama

Ordu’daki sel felaketinin ardından Erdoğan'dan flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ordu’da meydana gelen sel felaketinin ardından açıklamalarda bulundu ve tüm imkanların seferber edildiğini duyurdu. İşte ayrıntılar;

Ordu’da meydana gelen sel felaketinin ardından şehirde büyük hasarlar oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ordu’da meydana gelen sel felaketinin ardından yaptığı açıklamada tüm yaraların sarılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan sel felaketi nedeniyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Soylu ve AFAD Başkanı Güllüoğlu'nu Ordu'ya gönderdi.

Başkan Erdoğan Ordu Valisi Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan bilgi aldı. Erdoğan, Bakan Soylu ve AFAD Başkanı Güllüoğlu'nu bölgeye gönderdi. Erdoğan, "Tüm imkanlar seferber edilerek yaralar sarılacak” dedi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde Cevizdere Deresi'nin su seviyesinin yükselip taşması üzerine Karadeniz Sahil Yolu polis ekipleri tarafından tedbir amaçlı olarak trafiğe kapatıldı. Yaklaşık yarım saat sonra ise köprü kısmen çöktü. Bölgede güvenlik tedbirleri alındı. Karadeniz Sahil Yolu'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Ayrıca Ünye ilçesinde toplamda 4 köprünün sel nedeniyle çöktüğü belirtildi. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz daha sonra yaptığı açıklamada kent genelinde 8 köprünün yıkıldığını duyurdu.

Öte yandan Cevizdere mevkiinde işyerlerinin çatılarında mahsur kalan vatandaşlar için Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın helikopteri bölgede keşif uçuşu yaptı.

Ordu-Samsun karayolu üzerinde bulunan diğer iki köprü de sel sularının şiddetli olması nedeniyle trafik ekipleri tarafından bir süre her iki yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Sel baskını sonrası son görüntüler geldi. Bölge havadan görüntülendi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak, "Valiliğimiz koordinesinde kriz merkezi oluşturuldu, devletin tüm imkanları seferber edildi" diye konuştu.

Yavuz yaptığı açıklamada, Ünye ilçesinde bir tekstil fabrikasında mahsur kalan 165 işçinin kurtarıldığını anımsattı. Göçük altından çıkartılan 5 kişinin de sağlık kurumlarına ulaştırıldığını ifade eden Yavuz, mahsur kalan bir vatandaşın ise Sahil Güvenlik helikopteri ile kurtardığını vurguladı.

Vali Yavuz, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle köprüdeki tehlikeyi öngörerek önceden trafiğe kapatmak suretiyle meydana gelebilecek can kayıplarının önüne geçtik. Bunun dışında çok sayıda köprü, menfez maalesef şu an için yıkılmış durumda. İlçeler ve köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarımız halen devam ediyor. Özellikle riskli alanlarda yetkili makamların uyarılarına, ikazlarına vatandaşlarımızın riayet etmelerini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlı ve dikkatli olmaları kendi menfaatleri icabıdır. Valiliğimiz koordinesinde kriz merkezi oluşturuldu, devletin tüm imkanları seferber edildi."

siyasetcafe.com

gorusme.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.