AK Parti’den İmamoğlu’na tepki Seçildiğine nereden inanıyorsun?

AK Parti’den İmamoğlu’na tepki Seçildiğine nereden inanıyorsun?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Daha mazbatasını almadan kendini başkan ilan etmesi anlamsız. Sen seçildiğine nereden inanıyorsun? Nasıl kanaat getiriyorsun?" diyerek Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalara karşın önemli açıklamalarda bulundu.

SEN SEÇİLDİĞİNE NEREDEN İNANIYORSUN?

Yavuz şu şekilde konuştu; “İstanbul CHP Büyükşehir Belediye Başkanı bir an önce yasal süreçlerin durdurulup kendisinin başkan ilan edilmesini istiyor. Dolayısıyla kendisine soruyoruz "Sen seçildiğine nereden inanıyorsun? Nasıl kanaat getiriyorsun?" Sandıktaki işlem biter, seçim kurulu iş ve işlemleri üzerine önce ilçeden başlayarak itiraz süreçleri işler. Bunlar tamamen yargı gözetiminde ve yargının yaptığı iş ve işlemlerdir. Beğenilmiyorsa üst olan il seçim kuruluna, olmuyorsa Yüksek Seçim Kurulu'na giderek orada kesinleşir ve sonuç ortaya çıkar. Bunların tamamı yargı süreçleridir.”

SONUCU BİZ DE EKREM İMAMOĞLU’DA KABUL ETSİN  

Yavuz konuşmasına şu şekilde devam etti;

“İkinci sorumuz şu: Hangi hakla bizim işlettiğimiz süreçleri hadsizlik olarak görüyorsun? Biz diyoruz ki bize verilmemiş bir tek oy bile bize yazılmasın. Ama bize verilmiş her oy da bizim hanemize yazılsın diyoruz. Hatta kamu vicdanı rahatlasın diye gelin hep birlikte sayım yapalım. Bunu isterseniz son derece de aleni yapalım diyoruz. Bakın 2 kritik noktada CHP'nin itirazı sonucu seçim sonucu değişti. Onlar hak da bizimki hak değil mi? Bakın yargı süreçleri adam akıllı işletilsin. Biz de CHP hanesine bizim oyumuz ne kadar yazılmış? Veya CHP'nin ne kadar oyu zayi edilmiş bunları görelim. Yasal haklar kullanılsın ve ortaya çıkan sonucu biz de Ekrem İmamoğlu da kabul etsin.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, şunları söyledi:

MAZBATA ALMADAN KENDİSİNİ BAŞKAN İLAN ETMESİ HAYRET VERİCİDİR

''Mazbata kendisine teslim etmeden başkan ifade etmesi gerçekten hayret vericidir. Zira Türkiye’deki herkes; hangi muhtara sorsak her muhtar da seçilen de bilir ki süreçler tamamlanıp birleştirme tutanakları kesinleşir ve sonra da mazbata verilir. Ancak ondan sonra bir kimsenin ‘başkanım’ diye kendisini ilan etmesi mümkün olabilir. İstanbul CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı, özellikle bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor. Bir an önce kendisini başkan ilan edelim diye istiyor. Hatta Cumhurbaşkanı gelsin elimi kaldırsın diyor.

SEN SEÇİLDİĞİNE NEREDEN KANAAT GETİRİYORSUN?

Diyoruz ki, sen seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun? Nasıl getiriyorsun? Bu süreçlerin bitmesini hangi hakla istiyorsun? Dünyanın her yerinde bir hukuki süreç var, Türkiye’de de seçimlerle ilgili bir süreç işliyor, işler. Nasıl olur bu? Sandıktaki işlem biter, seçim kurulundaki iş ve işlemlere sıra gelir sonra da yine seçim kurulları nezdinde önce ilçeden başlayarak itiraz süreçleri işler. Hal böyleyken, hangi hakla şimdiden kendisini başkan ilan ediyor? İki, yine hangi hakla bizim bu işlettiğimiz süreçleri hadsizlik olarak görüyorsun? Çünkü bizim yaptığımız çok yasal, tabii, yasal bir şey. Biz istiyoruz ki, ne Ekrem İmamoğlu’nun lehine aleyhine bir oy fazla yazılmasın. Bize verilmiş her oy bizim hanemize kaydedilsin.

CHP’NİN SOKAĞI İŞARET ETMESİ DEVLET ADAMLIĞINA YAKIŞMAZ

Ankara’da ki Sancaktepe’de müracaat ettiler ki sayım kararı aldılar. Bizimkisi reddedildi, CHP itiraz etti ve bu karar verildi. Türkiye’nin birçok yerinde itiraz edildi. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu diye sorarlar insana. Mersin Gülnar’da MHP adayının kazandığı seçim, CHP’nin yaptığı itiraz sonucu iptal edildi.

CHP bir yandan geçmiş seçimlerde ve bu seçimlerde kendisine gördüğü hakkı bize çok görmesi anlaşılır gibi değildir. Sokağa işaret etmesi, başka imalarda bulunması bir devlet adamına yakışmaz. Bir siyasetçiye yakışmaz. Sağ duyulu olmak durumundayız, bu süreçlerin sonunu takip etmek durumundayız. Çok daha farklı, fazla şeyler konuşacağız ama o belgeyi, bu belgeyi gösteririz. Bu işin çözüm noktası seçim kurullarıdır.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK SONUÇLARI HEPİMİZ KABULLENECEĞİZ

Biz inanıyoruz ki gerçek ortaya çıkacak. Ve kesinleşen sonuçları da hepimiz kabulleneceğiz. Hem Ekrem İmamoğlu, hem AK Parti kabullenmek durumundadır. Ama müsaade edilsin, bu süreçler sonlansın. Bizim bütün maksadımız gerçeğin ortaya çıkmasıyla ilgilidir. Ve yaptığımız her şey, her adım hukuki zeminde işlemektedir. Yasal bir karşılığı vardır. Bu hakkı da hiç kimsenin çok görmesi mümkün değildir.

HER SANDIK AÇILDIKÇA ARADAKİ FARK ERİMEKTEDİR

Her sandık açıldıkça, her gün geçtikçe aradaki fark erimektedir. Daha çok az sayıda sayımız açıldı. Bizim ileri sürdüğümüz dilekçelerin çok azı görüşüldü. Çok azını ileri sürdük. Buna rağmen aradaki fark 29 binlerden 20 binin altına inmiştir daha şimdiden. Süreci takip edelim, göreceksiniz bu fark erimeye, bizim ortaya koyduğumuz rakamlara yanaşmaya devam edecek.''

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.