5881 geçersiz olan Sarıyer'de oylar yeniden sayılacak

5881 geçersiz olan Sarıyer'de oylar yeniden sayılacak

AK Parti’nin bir çok usulsüzlük tespiti neeniyle başvurusu üzeine 5881 oyun geçersiz olduğu İstanbul’un Sarıyer ilçesinde oylar tekrar sayılacak.

 

 

AK Parti bir çok şüpheli sandıklara itiraz etti. Dün itiraz sonrası CHP karşı hamle ile yeniden sayımın durdurulmasını isyeten başvuru yaptı. İstanbul seçim kurulları bu başvuru üzerine oy sayımlarını durdurdu. Ancak sabah saatlerinde YSK aldığı yeni kararla daha önce kabul edilen oy sayım kararların geçerli olduğunu açıkladı. Bu sabah yeniden oy sayım çalışmaları başladı. CHP bir çok sandıktaki usulsüzlük olduğu ortaya çıkan oy sayımına yeniden itiraz etti.

AK Parti yeniden başvurduğu Sarıyer’de İlçe Seçim Kurulu, yapılan itirazları ve sunulan belgeleri değerlendirdi ve kararını verdi. Böylece Sarıyer'deki geçersiz oylar yeniden sayılacak.

GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYILACAK


Sarıyer’de 31 Mart seçim sonucu 5881 gibi yüksek bir geçersiz oy çıktığı kayıtlara geçti. Ancak bu rakamın yüksek olması sandıkta usulsüzlüğün yapıldığı şüphesi doğurdu. AK Parti bu nedenle itiraz ederek yeniden sayım istedi. Sarıyer'de bulunan iki İlçe Seçim Kurulu da geçersiz olarak işaretlenen oylar için yapılan itirazları kabul etti ve geçersiz oyların yeniden sayılması kararını verdi.

ysksariyer.jpg

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.