Ak Parti'den son dakika açıklaması! 'Sadece 15 Temmuz için geçerli'

Ak Parti'den son dakika açıklaması! 'Sadece 15 Temmuz için geçerli'

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, son çıkarılan KHK ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. İşte haberin ayrıntıları;

AKP Sözcüsü Ünal, yeni çıkarılan KHK'nın tartışılan maddesine ilişkin konuştu. Mahir Ünal düzenlemenin sadece 15 ve 16 Temmuz günlerini kapsadığını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşuyor.

MHP’li eski vekil: AKP yaşanan bunca şeyden ders almadı

İşte Ünal'ın açıklamasının satır başları:

YENİ KHK'DA "SİVİLLERE CEZA MUAFİYETİ" TARTIŞMASI

SORU: KHK’larda dikkat çeken bir madde var. 121’nci madde. O da tartışma konusu başlattı. Darbe ve olası terör olayına karşı direnen kişilere dokunulmazlık hakkı tanınıyor. Hiçbir şekilde hukuki sorumluluk alınmayacağı söyleniyor. Karşı tarafı tutuklama, gözaltına alma ya da etkisi hale getirmek derken çerçeve nedir?

- Sadece 15 ve 16 Temmuz sabahını kapsıyor.

Son Anket! MHP baraj altı

-  Bir şeyi netleştirelim. 15-7- 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü, yani sadece o gece ve devamı niteliğindeki 16 Temmuz sabahıyla ilgili. Eylemlerin bastırılması ibaresi, 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade etmektedir. Burada yer alan terör eylemleri ibaresi de, darbe teşebbüsünün terör eylemi olması hesabıyla yazılan bir unsurdur. Bu ifade daha sonra gerçekleşen terör eylemlerini hiçbir şekilde kapsamamaktadır. O gece ve sabahında darbe girişimine karşı göğsünü siper etmiş, ülkesini çıplak elleriyle tutmuş o kahraman insanların ülkelerini korumalarından dolayı ülkelerini canları pahasına korumalarından dolayı, onlara dönük hukuki sorumluluk doğmasın diye yapılmıştır.

 

Feyzioğlu yeni KHK'lar için: Dehşete düştüm!

 

Bu düzenlemeyi bugüne şamilmiş gibi, bugünkü diğer terör eylemleriyle ilgiliymiş gibi gösterilmek istenmesi dezenformasyondan ibarettir.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.